Ritchie De Laet zit met terugkeer in het hoofd: "Voor Antwerp staat mijn deur altijd open"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 8 reacties
Ritchie De Laet zit met terugkeer in het hoofd: "Voor Antwerp staat mijn deur altijd open"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eerste Belg die scoorde in het nieuwe jaar was niemand minder dan... Ritchie De Laet. De ervaren flankverdediger is tegenwoordig titularis bij Melbourne City, maar wordt komende zomer alweer een vrije speler én sluit een terugkeer naar Antwerp niet uit.

Als geboren Antwerpenaar blijft Ritchie De Laet de ploeg van zijn hart volgen. "Vroeger keek ik, als ik kon, live op tv. Dat is nu moeilijk door het tijdsverschil. ­Antwerp speelt meestal wanneer het hier 4.00u in de ochtend is. Ik bekijk wel de ­samenvattingen en volg nog enkele spelers via sociale media. Ook met papa 'zaag' ik nog vaak over den Antwerp", vertelt hij vanuit Australië aan Gazet van Antwerpen.

Waarom hij ondanks zo'n clubliefde en sterke prestaties dan niet bleef op de Bosuil? "Ik heb een paar gesprekken gehad met Bölöni. Een verlengd verblijf had mooi ­geweest, want Antwerp is een groeiende club. Maar een deal zat er op dat moment niet in", verklaart De Laet.

"Jammer, maar in het voetbal is het nu eenmaal business first. Een akkoord moet voor alle partijen goed zijn. Komende ­zomer loopt mijn contract af. Dan zullen we zien wat er uit de bus komt." 

Luciano D'Onofrio mag dus nog eens bellen? "Voor Antwerp staat mijn deur altijd open. Maar het zijn drukke tijden voor de club. Dat ze zich nu maar op het sportieve ­concerteren en de lijn doortrekken. Nadien is er nog tijd genoeg om aan de ploeg van volgend seizoen te denken."

Zoniet volgend seizoen, dan wel later. "Ik wil nog ­enkele jaren doorgaan. Mijn carrière ­afsluiten bij Antwerp is iets waar ik altijd al op gehoopt heb. Maar in het voetbal loopt niet alles zoals je het zelf zou willen", aldus Ritchie De Laet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties