? Aanvoerder De Bruyne deelt assist uit, City haalt verschroeiend uit in FA Cup

Bart Ver Elst
| 15 reacties

Manchester City heeft zich niet laten verrassen in de derde ronde van de FA Cup. Kevin De Bruyne en co swingden gemakkelijk voorbij Rotherham United.

De Bruyne kreeg van Pep Guardiola een basisplek én de aanvoerdersband. De Rode Duivel lijkt dus opnieuw topfit en stelde niet teleur. De Bruyne zag in de 13e minuut Sterling diep gaan en mocht een assist achter zijn naam zetten.

Nog voor de rust had City de schaapjes op het droge na treffers van Phoden en Ajayi.

Na de pauze dikte Gabriel Jesus aan tot 4-0. De Bruyne mocht het veld na 68 minuten verlaten, waarna zijn team nog 3x tot scoren kwam. Mahrez, Otamendi en Sané waren de doelpuntenmakers van dienst en zorgden mee voor de ruime 7-0 zege.

City volgt zo het voorbeeld van Tottenham Hotspur, dat vrijdagavond ook al een 0-7 overwinning liet optekenen in de FA Cup

06/01/2019 15:00Millwall - Hull City2-1
06/01/2019 15:00Preston North End - Doncaster Rovers1-3
06/01/2019 15:00Fulham - Oldham Athletic A.F.C.1-2
06/01/2019 15:00Manchester City - Rotherham United7-0
06/01/2019 15:00Woking - Watford0-2
06/01/2019 15:00QPR - Leeds United2-1
06/01/2019 15:00Sheffield United - Barnet0-1
06/01/2019 17:30Newport County - Leicester City2-1