Brugse aanval kan niet scoren, maar Leko houdt ondanks kritiek vast aan zijn systeem: "Dit is geen kwestie van tactiek"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 6 reacties
Brugse aanval kan niet scoren, maar Leko houdt ondanks kritiek vast aan zijn systeem: "Dit is geen kwestie van tactiek"

Waarom ging Club Brugge in de openingsmatch van het jaar zonder veel glans onderuit tegen Charleroi? Veel toeschouwers staken het grotendeels op de ongebruikelijke opstelling van coach Ivan Leko. Maar wie er zeker niet aan twijfelt: Ivan Leko zelf.

Club Brugge domineert zijn tegenstanders gewoonlijk in een 3-5-2, maar tegen Charleroi koos Leko voor een 3-6-1 met Wesley als de enige spits. Resultaat: Club was aanvallend te onmondig en kon niet scoren. "Maar dat was geen kwestie van tactiek", meende Ivan Leko op zijn persbabbel van vrijdag.

"Het idee was om altijd met zes spelers in het aanvallende compartiment te komen. Alleen misten we scherpte en killerinstinct in de box", legde de coach uit. "Nu goed, we hebben daar een analyse van gemaakt en weten wat we zondag moeten doen tegen Oostende."

Het is niet volledig uitgesloten dat Club ook dan in een gelijkaardige formatie zal aantreden. "Vergeet niet dat we met zo’n veldbezetting als vorige week wel drie keer scoorden tegen Standard en zelfs vijf keer tegen Antwerp", aldus Ivan Leko.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties