Peter Zulj, de missing link straalt rust uit: "Type dat we ontbraken"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 11 reacties

Peter Zulj maakte een sterke indruk bij zijn debuut voor Anderlecht

Peter Zulj, de missing link straalt rust uit: "Type dat we ontbraken"
Foto: © photonews

We gaan nog geen grote woorden gebruiken, maar als we mogen afgaan op de eerste 45 minuten van Peter Zulj in een paars-wit shirt, zouden ze wel eens een heuse versterking binnengehaald kunnen hebben. De man lijkt in alle opzichten een profiel te hebben dat Anderlecht nodig had.

U leest: we schrijven met twee woorden, want op één helft kan je geen deftige conclusies trekken. Maar in ieder geval was de Oostenrijker opvallend kalm aan de bal. Hij heeft iets van 'geef me maar de bal, ik raak hem toch niet kwijt'. Een type dat rust kan brengen in een elftal... Geen overbodige luxe bij Anderlecht.

De samenwerking met Sven Kums en Yari Verschaeren liep van minuut één gesmeerd. Niet toevallig ook de twee meest technische voetballers die er voor de rest in de Brusselse elf stonden. "Hij straalt sereniteit uit", zag Alexis Saelemaekers meteen. 

"Hij is een type dat we ontbraken, iemand die wat tussen de lijnen kan spelen ook. Hij vond meteen de juiste pass naar de juiste man op het juiste moment", zag de rechterflank het rooskleurig in. "Hij kan het spel laten draaien en daar profiteren jongens als Yari van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties