Verbist geeft meer uitleg over betwiste fases in Club Brugge-Gent en Standard-Anderlecht: "Altijd penalty"

Verbist geeft meer uitleg over betwiste fases in Club Brugge-Gent en Standard-Anderlecht: "Altijd penalty"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De VAR kwam nogal veel tussen afgelopen weekend en deed dat meestal wel goed. Toch waren er een paar betwiste fases in de toppers op zondag. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist liet er zoals elke week zijn licht over schijnen.

Standard-Anderlecht

"Rond de middenlijn is Zakaria Bakkali in balbezit wanneer deze aangevallen wordt door Konstantinos Laifis. Deze trapt tegen de voet van de Anderlecht-speler en raakt hierbij geen bal. Deze komt in het bezit van Gojko Cimirot die de bal doorspeelt naar Mehdi Carcela die met een afstandschot scoort. Na tussenkomst van de VAR wordt het doelpunt afgekeurd voor de fout van Konstantinos Laifis op Zakaria Bakkali. Correcte tussenkomst."

Club Brugge-AA Gent

"In een duel om de bal gaat Emmanuel Dennis op het scheenbeen van Arnaud Souquet staan. De scheidsrechter fluit de fout en geeft een gele kaart die na tussenkomst van de VAR omgezet wordt in een rode kaart. Correcte tussenkomst."

Club Brugge KV-AA Gent

"In het strafschopgebied wil Hans Vanaken het duel om de bal met Dylan Bronn aangaan. Birger Verstraete wil zijn ploegmaat bijstaan, komt aangelopen, springt over de bal en komt op Hans Vanaken terecht. De scheidsrechter laat doorspelen en ook de VAR komt niet tussen. Hier had de VAR de scheidsrechter altijd naar het scherm moeten roepen voor strafschop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties