Reactie Weer die 17-jarige Verschaeren: "Zijn longen zijn groter dan zijn lichaam" en "Ik probeer gewoon maximaal te profiteren"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Antwerpen
| 12 reacties
Weer die 17-jarige Verschaeren: "Zijn longen zijn groter dan zijn lichaam" en "Ik probeer gewoon maximaal te profiteren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"In youth we trust!" 't Mag gerust, want de jeugd heeft Anderlecht zopas een grote stap richting play-off 1 laten zetten. En of Yari Verschaeren het vertrouwen terugbetaalt... De 17-jarige die het grote paars-wit bij de hand neemt...

Zijn goal tegen Eupen bij zijn eerste basisplaats leidde al de winst - en die zijn zeldzaam tegenwoordig - in. Maar zijn assist in de toegevoegde tijd tegen Antwerp was misschien wel nog belangrijker. Zowel voor het vertrouwen als voor de plaats in het klassement.

"Of ik wist dat Yari dat nog kon zo diep in de wedstrijd? Ik denk dat de longen van Yari groter zijn dan zijn lichaam", glunderde Fred Rutten achteraf. Verschaeren zelf liep er uiterlijk weer onbewogen bij. Hij verzekerde ons nochtans dat het van binnen borrelde...

Of ik wist dat Bolasie twee meter hoog kon springen? Nee, maar dat heeft hij vandaag wel bewezen

"Ik werd wel moe hoor", lachte hij na het horen van de woorden van zijn coach. "Maar ik kwam voor het eerst in die positie om een goeie voorzet te geven en ik had nog wat in de tank. Of ik wist dat Bolasie twee meter hoog kon springen? Nee, maar dat heeft hij vandaag wel bewezen."

Twee beslissende acties al bij zijn eerste matchen, weinig 17-jarigen kunnen er zelfs maar van dromen. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik blijer ben met die assist dan met die goal, al was deze wel belangrijker. Maar de adrenaline die tegen Eupen door mijn lichaam gierde... Ik blijf er hard voor werken en de coach beloont me elke week. Ik probeer er maximaal van te profiteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties