cerCercle Brugge
staStandard
Datum: 10/03/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jan Breydel
Efficiënt Standard bibbert en beeft, maar heeft ticket voor play-off 1 op zak
Clint Vens
| 0 reacties

Renaud Emond loodst Standard met tweeklapper naar play-off 1

Efficiënt Standard bibbert en beeft, maar heeft ticket voor play-off 1 op zak

Standard was net als vorig seizoen op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie nog niet zeker van play-off 1. Cercle Brugge moest dus voor de bijl, maar de Rouches konden niet rekenen op de grieperige Carcela en Fai, die allebei op de bank begonnen.

Michel Preud'homme hamerde vooraf op extreme concentratie bij zijn manschappen, maar in de openingsminuten was daar bitter weinig van te merken. Cercle Brugge tikte het leer zielloos rond en de Rouches lieten geruisloos begaan. 

Dubbelklapper Emond 

Een vrije trap van Marin in de vierde minuut was het eerste wapenfeit in de partij en dat luidde iets meer initiatief in van de Luikenaars. De thuisploeg stak in de achtste minuut de eerste keer de neus aan het venster. Bongiovanni zag zijn schot afgeblokt en Gakpé geraakte niet voorbij Ochoa, maar de ex-Rouche was al afgevlagd voor buitenspel. 

Na een kwartier kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Na een hoekschop belandde de bal bij Renaud Emond. De Luikse sluipschutter kon, door matig tussenkomen van goalie Nardi, zijn elfde competitietreffer van het seizoen achter zijn naam schrijven.

Het zorgde er evenwel niet voor dat de motor van Standard plotsklaps aansloeg, maar toch kwamen de bezoekers na 35 minuten al op een dubbele voorsprong. Renaud Emond, weer hij, werkte feilloos af na een listig balletje binnendoor van Bokadi en een fantastisch hakje van Lestienne. De twee enige kansen in een flauwe eerste helft werden allebei benut en zo zat Standard al bij de rust virtueel in play-off 1. 

Vroege goal brengt animo

De tweede helft leek te gaan afstevenen op de verwachte gezapige pot voetbal. Cercle Brugge probeerde wel en nam het meeste initiatief, maar geraakte niet door de Luikse afweer. Het duo Vanheusden-Kosanovic acteerde net als de laatste weken weer ijzersterk. 

Cardona zorgde in de 65ste minuut echter voor de aansluitingstreffer na matig verdedigend werk van Cavanda. De goal waarnaar de wedstrijd smachtte, want Cercle Brugge begon weer vol in zijn kansen te geloven en schakelde een versnelling of twee hoger. Het Luikse schip zag af onder de groenzwarte aanvalsgolven, maar kapseisde niet. 

Zo zijn de Rouches één speeldag voor het einde dan toch zeker van hun ticket voor play-off 1. Cercle Brugge had weinig te winnen of verliezen, maar de vereniging verdient wel een pluim voor hun drive en veerkracht na de dubbele achterstand aan de rust. 

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Mercier Xavier 90' -
Nardi Paul 90' -
Cardona Irvin  90' -
Bongiovanni Adrien 90' -
Bruno Gianni 90' -
Palun LlOYD 90' -
Taravel Jérémy 90' -
Marega Issa 90' -
Etienne Yoann   90' -
Traoré Adama 88' -
Gakpé Serge 59' -
  Bank G Beoordeel
Alioui Nabil 31' -
Ueda Naomichi -  
Ochieng Omolo Johanna -  
Delacourt Benjamin -  
Van Damme Miguel -  
Decostere Robbe -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Laifis Konstantinos 90' -
Ochoa Memo 90' -
Cimirot Gojko 90' -
Bokadi Bope Merveille 90' -
Kosanovic Milos 90' -
Marin Răzvan 90' -
Vanheusden Zinho 90' -
Mpoku Paul José 90' -
Cavanda Luis Pedro 90' -
Lestienne Maxime A 78' -
Emond Renaud ⚽ ⚽   71' -
  Bank G Beoordeel
Bastien Samuel 19' -
Carcela Mehdi 12' -
Miangue Senna -  
Balikwisha William -  
Gillet Jean-François -  
Goreux Réginal -  
Sá Orlando -  
Halilović Alen -  
Fai Collins -  
Herbeleef Cercle Brugge - Standard

Vooraf