6. Antwerp - Fans blikken vooruit op PO 1: "Anderlecht onze grootste concurrent voor laatste plaats, maar we mikken tussen plaats 3 en 5"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 20 reacties
6. Antwerp - Fans blikken vooruit op PO 1: "Anderlecht onze grootste concurrent voor laatste plaats, maar we mikken tussen plaats 3 en 5"

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Play-off 1 nadert met rasse schreden en op de redactie zitten we al op het puntje van onze stoel. Ook bij de fans begint PO 1-stress toe te nemen, dus bieden wij een uitlaatklep. Elke dag laten we de supporters van een van de zes deelnemers aan het woord, vandaag is het aan Antwerp.

Antwerp is aan een flinke opmars bezig in het Belgische voetballandschap. 13 jaar lang speelde de club met stamnummer 1 in de tweede hoogste voetbalklasse en in 2017 promoveerde het naar eerste klasse. Nog geen twee seizoenen later meten ze zich al met de G5 in play-off 1.

“Daar ben ik bijzonder tevreden om”, vertrouwt Julien De Ridder, voorzitter van Federatie van Antwerp Supporters (clubs) vzw, ons toe. “Dat is een geschenk dat we moeten koesteren. Nu moeten we laten zien dat we met gezonde ambities play-off 1 aanvatten.”

Ambities

En die ambitie is om niet laatste te worden in een strijd met de traditionele G5. “Stel dat Gent de beker pakt, dan zijn er nog vijf Europese tickets over in play-off 1. Met de eerste twee plaatsen gaan we ons niet kunnen meten denk ik, dus wij zullen moeten strijden om plaats drie tot vijf. Als we dan laatste eindigen, zou dat bijzonder spijtig zijn.”

De Ridder ziet Anderlecht als de voornaamste concurrent waarmee ‘zijn club’ gaat strijden om play-off 1 niet af te sluiten als hekkensluiter. “Zij hebben het al een heel seizoen heel moeilijk gehad en het zou mij verrassen moesten ze nu wel plots uit een heel ander vaatje kunnen tappen.”

In de reguliere competitie wist Antwerp alleen maar te winnen van Standard. “En dat dan nog juist in een periode dat het minder draaide bij de Rouches. Sinds enkele maanden zit er wel schwung in dat elftal. Maar in deze competitie kunnen we van iedereen winnen. Club heeft het dit seizoen al een paar keer laten afweten, Genk moet het zonder Pozuelo doen…”

Titelfavoriet?

Dat brengt ons meteen bij de volgende kwestie: de titelfavoriet. “Dan denk ik toch in de eerste plaats aan Club Brugge. Ten eerste kunnen zij een constante neerleggen in hun prestaties en ten tweede kampt Genk met een probleem. Pozuelo is weg en spelers zoals Trossard zijn iets te afhankelijk van hem.”

Een ding is zeker, de Great Old zal tijdens de eindronde rekenen op een enthousiaste twaalfde man. “De supporters zullen weer massaal aanwezig zijn. Dat zegt ten eerste veel over de fans. Ten tweede legt dat toch ook wel wat druk bij de spelers. Maar zij kunnen dan weer energie halen uit het enthousiasme, dat soms ook bedrukkend werkt voor de tegenpartij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties