Datum: 28/04/2019 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stayen

Tussenkomsten van de VAR, vier goals, ...: 96 minuten spanning en suspens op Stayen leveren geen winnaar op

STVV kon een prachtige zaak doen in play-off 2, als het in eigen huis de drie punten kon pakken tegen Beerschot-Wilrijk. Het moest echter optornen tegen een dubbele achterstand, maar ...

Charleroi had eerder dit weekend punten laten liggen bij KV Oostende (2-2) en dus kon STVV tot vier punten uitlopen in zijn groep van play-off 2. Dan moest het in eigen huis wel voorbij Beerschot-Wilrijk raken, dat bij een overwinning zelf tot op vier punten kon komen.

In de heenwedstrijd waren de Mannekes nog op voorsprong gekomen tegen de Kanaries, maar gingen de Haspengouwers er nog op en over. Tijdens de rust knalde 'High Hopes' van Panic at the disco door de boxen van Stayen.

Beide teams hadden voor de start van dit seizoen goede hoop gehad op een goede afloop. Play-off 1 of 1A werden echter net niet gehaald. En dus was het tijd om de geschiedenis te herschrijven via play-off 2. Voor de thuisploeg lukte dat echter lange tijd allerminst, waardoor er tijdens de rust al het nodige boegeroep was te horen.

Dubbele voorsprong

Tissoudali was er vroeg in de wedstrijd op snelheid een keertje doorheen gelanceerd en hij had Pirard knap weten te omzeilen: 0-1. En na de pauze had Prychynenko met een vrije trap voor de 0-2 gezorgd, een dubbele voorsprong voor de bezoekers.

Niet dat STVV geen kansen kreeg. De Sart en Endo scoorden voor de pauze, maar hun doelpunten werden afgekeurd voor buitenspel en handspel. Na de pauze zorgde Sylla alsnog voor de aansluitingstreffer en Kamada miste vanop de strafschopstip de gelijkmaker.

De thuisploeg drukte door en Kamada kwam er nog een paar keer heel dichtbij. De Mets moest ook nog een bal redden op de lijn, maar het werd pas in blessuretijd 2-2 dankzij Sekine. Er kwam nog een slotoffensief, maar de 3-2 zat er niet meer in: geen winnaar dus op Stayen.