Reactie "Ref zei ook dat het voor VAR moeilijk is" - Strafschopregels worden steeds lastiger, analisten treden bij: "Niemand weet het nog"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Sint-Truiden
| 4 reacties
"Ref zei ook dat het voor VAR moeilijk is" - Strafschopregels worden steeds lastiger, analisten treden bij: "Niemand weet het nog"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

STVV en Beerschot-Wilrijk verdeelden op Stayen de punten. Al had het ook anders kunnen lopen, want er was wel heel vaak appèl voor handspel van Truiense kant. En er werd ook nog een elfmeter gemist door de Kanaries.

Gertjan De Mets kreeg liefst twee keer de bal tegen de arm. De eerste keer draaide hij weg van de bal en kreeg hij een strafschop tegen, de tweede keer redde hij een bal op de lijn met de hand voor het lichaam en ging de bal niet op de stip.

"Ik denk dat ik hem twee keer met de hand raak. Het is gewoon steeds moeilijker aan het worden om nog goed te verdedigen, want de bal komt soms van heel dichtbij", aldus De Mets in een reactie achteraf.

Regels aanpassen?

"Ik heb er ook met de ref over gesproken en die zei dat het voor hem en de VAR ook heel moeiljik in te schatten is. Misschien moet er eens nagedacht worden over betere regels wat dat betreft."

Het is een gevoel dat ook leefde bij de analisten bij Sports Late Night. "De scheidsrechters weten het ook niet meer. Er zijn regels, er zijn de aanpassingen. Of het een strafschop was? Wat mij betreft niet. Niemand weet nog hoe het in elkaar zit, ik hoop dat er snel mensen de leiding gaan nemen en dit gaan oplossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties