Deschacht over zijn toekomst: "Zou mooi zijn om als trainer terug te keren naar Anderlecht"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 27 reacties

Olivier Deschacht wil nog een jaartje voetballen, maar kijkt ook al verder vooruit

Deschacht over zijn toekomst: "Zou mooi zijn om als trainer terug te keren naar Anderlecht"
Foto: © photonews

Olivier Deschacht vertrok afgelopen zomer na meer dan twintig jaar bij Anderlecht. Op zijn 38e wil hij nog van geen ophouden weten.

Deschacht eindigde dit seizoen laatste met Lokeren, maar door ‘Operatie Zero’ is het nog niet zeker of Lokeren volgend jaar in 1A of 1B speelt.

“Ik heb nog niets beslist over mijn toekomst”, vertelde Deschacht tijdens een Facebook-live op Sporza. “Ik wacht op de uitspraak in ‘Operatie Zero’. Ik hoop niet dat KV Mechelen en Waasland-Beveren gestraft worden, maar ik wacht gewoon af. Ik hoop dat we voor 30 juni iets weten.”

“Ik ben een vrije speler en heb al aanbiedingen gekregen. Ook van Lokeren. Ik begin mijn voorbereiding sowieso bij Lokeren. Daarna zien we wel. Ik denk dat ik nog wel een goed seizoen in mij heb.”

Deschacht kijkt ook al verder vooruit dan volgend seizoen. “Ik ben bezig met mijn trainersdiploma. Dat is een parcours van twee jaar. Wie weet kan ik daar later iets mee doen.”  

“Het zou mooi zijn om als trainer terug te keren als Anderlecht. Niet als T1, want ik heb niet de capaciteiten van een goeie hoofdcoach: ik ben zeer ongeduldige en kan ook vreselijk negatief zijn na een nederlaag of een tegenslag. Misschien kan ik daar in groeien, maar dan moet ik dat eerst leren van een toptrainer." 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties