Mazzu enorm blij met zijn nieuwste aanwinst: "Hij kan op twee posities spelen" en "Daar wordt hij een extra wapen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Genk
| 4 reacties

Felice Mazzu is opgetogen met de komst van Ianis Hagi

Mazzu enorm blij met zijn nieuwste aanwinst: "Hij kan op twee posities spelen" en "Daar wordt hij een extra wapen"
Foto: © photonews

Wie Ianis Hagi zien spelen heeft op het EK voor beloften in Italië twijfelt er niet aan dat hij binnen afzienbare tijd basisspeler gaat zijn bij KRC Genk. Als we afgaan op de woorden van trainer Felice Mazzu zal dat ook niet heel erg lang duren.

Mazzu kan niet meer rekenen op het kanonschot van Ruslan Malinovskyi of de sublieme steekpasses van Alejandro Pozuelo, maar met wat hij in de plaats kreeg allemaal is hij bijzonder blij. "Als je ziet hoeveel keuzes je hier op elke positie kan maken bij Genk...", glimlachte de geboren Carolo. "Ik ben heel blij met de kern die we gevormd hebben."

Met Ianis Hagi kreeg hij na Hrovosky nog wat meer creativiteit. Nygren, Benson, Bongonda... op de flanken en je weet dat Genk weer een te duchten titelkandidaat gaat worden. Vooral van Hagi wordt veel verwacht. "Ik heb hem zien spelen op het EK", knikte Mazzu. "Ik ben trots een speler met zulke kwaliteiten in mijn groep te hebben. Hij heeft een heel grote toekomst. Ik denk dat hij hier nog meer creativiteit kan brengen."

Extra wapen

Mazzu weet ook al waar hij de 20-jarige Roemeen gaat zetten. Hij heeft twee posities in gedachten voor hem. "Als we met één spits spelen kan hij mee in de omgekeerde driehoek vooraan, als we met twee spitsen spelen kan hij op de acht spelen. Hij zal ook belangrijk worden op de stilstaande fases. We weten dat hij daar ook een enorm wapen is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties