UEFA komt met uitspraak: Standard rechtstreeks naar Europa League, Gent moet tegen Viitorul
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 119 reacties

UEFA besliste dat we onze vijf Europese tickets houden

UEFA komt met uitspraak: Standard rechtstreeks naar Europa League, Gent moet tegen Viitorul

De UEFA heeft een beslissing genomen nadat het BAS gisteren uitspraak deed over de resterende schuldvraag van KV Mechelen. En het is goed nieuws voor het Belgisch voetbal. We houden immers al onze Europese tickets.

Op 18/07/2019 heeft de UEFA een beslissing genomen over de toekenning van de Europa League tickets aan Belgische clubs. Deze beslissing volgt op de tweede beslissing uitgesproken door het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) op 17/07/2019 in het kader van de tuchtprocedure tegen YR KV Mechelen en anderen met betrekking tot de wedstrijd YR KV Mechelen - KV RS Waasland-SK Beveren van 11/03/2018.

De UEFA heeft beslist YR KV Mechelen niet toe te laten om deel te nemen aan de Europa League (editie 2019-2020) en dit Europees ticket toe te kennen aan R. Standard de Liège, dat de groepsfase van voormelde competitie zal spelen. Deze beslissing heeft tevens voor gevolg dat KAA Gent en R. Antwerp FC respectievelijk de tweede en de derde kwalificatieronde van deze competitie zullen betwisten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties