Ivan Santini verdiende meer respect: cijfers bij Anderlecht zijn echt niet zo slecht

Ivan Santini verdiende meer respect: cijfers bij Anderlecht zijn echt niet zo slecht

Het verhaal van Ivan Santini bij RSC Anderlecht is geschreven. Hij vertrekt naar China, terwijl paars-wit enkele miljoenen weet te incasseren.

Santini had niet al te veel fans in het Lotto Park, waar de supporters zijn stijl van spelen niet al te hard wisten te appreciëren. Het DNA van de club? Dat leek hij volgens sommigen niet te hebben, al werkte hij bijwijlen echt wel hard voor de ploeg. 

Toch misstaat een beetje respect voor de Kroatische aanvaller zeker niet. Hij scoorde uiteindelijk 16 keer in 34 wedstrijden, waardoor hij om de 2,1 wedstrijden een doelpunt wist te maken.

Mooie cijfers 

Als we dat qua cijfers vergelijken met Mitrovic (1 goal per 2 wedstrijden), Teodorczyk (1 goals per 1,73 wedstrijden) of Okaka (1 goal per 2,9 wedstrijden) zijn dat allerminst dramatische cijfers.

Bovendien stond Santini er ook wanneer het nodig was. Zo liet hij op het einde van play-off 1 opnieuw zien wat hij kon en stuwde hij paars-wit zo naar een 5 op 9. In de slotwedstrijd in Gent was hij echter geschorst, in de Ghelamco Arena greep Anderlecht naast Europees voetbal ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties