Gevloek in Anderlecht, gejubel op de Bosuil: "De beste Mbokani? Niet sinds ik hem ken"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Antwerpen
| 1 reacties

Dieumerci Mbokani maakt zowel de fans van Antwerp als Anderlecht gek

Gevloek in Anderlecht, gejubel op de Bosuil: "De beste Mbokani? Niet sinds ik hem ken"
Foto: © photonews

Wil u weten hoeveel Anderlecht-fans zondagavond aan het vloeken waren? Om een idee te krijgen, kijkt u best eens op Twitter onder hashtag #antwbe. Dieumerci Mbokani, de spits die ze gratis konden binnenhalen, had immers net twee keer gescoord en een pareltje van een assist gegeven voor Antwerp.

Mbokani is de koning van de Bosuil. En zeggen dat Anderlecht hem wou, maar toch voor een jongere versie wou gaan. In het Astridpark is Pieter Gerkens nog steeds de spits en hebben ze één keer gescoord. Op de Bosuil loopt er eentje rond die er op zijn eentje al vier scoorde en topschutter van de Jupiler Pro League is.

"Of dit de beste Mbokani is die ik al zag? Wel sinds hij hier is, niet sinds ik hem ken", lachte Laszlo Bölöni. "Hij was toen tien jaar jonger hé. Maar hij is goed bezig en is enorm belangrijk. Maar niet zo belangrijk als het team. Het verschil met vorig seizoen is dat hij nu een hele voorbereiding meemaakte."

Dat ze me in Anderlecht konden gebruiken? (grijnst) Daar kan ik nu moeilijk iets over zeggen."

Mbokani zelf kwam ook wat uitleg geven, al was het niet van harte. Hij spreekt liever met de voeten. "Ik voel me veel beter ja", bevestigde hij de woorden van zijn coach. "De passes komen ook goed aan, ik beweeg en ik scoor", verklaarde hij op simpele wijze zijn grote vorm.

"Vorig seizoen kwam ik vijf-zes dagen voor de start van de competitie bij het team, nu heb ik alles meegedaan. Ik weet dat ik meer ga scoren. Dat ze me in Anderlecht konden gebruiken? (grijnst) Daar kan ik nu moeilijk iets over zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties