Kemar Roofe wordt de nieuwe spits van Anderlecht: wat voor een type speler is hij?

Nils Wens
| 28 reacties
Kemar Roofe wordt de nieuwe spits van Anderlecht: wat voor een type speler is hij?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kemar Roofe zou geslaagd zijn voor zijn medische testen bij Anderlecht. De spits van Leeds United heeft volgens zijn entourage een contract getekend voor drie seizoenen bij de Belgische club.

Kemar Roofde speelde in de jeugd van West Bromwich Albion, maar hij heeft nooit één match gespeeld voor de A-ploeg. Hij werd altijd uitgeleend en in het seizoen 2014-2015 werd hij verkocht aan Oxford United.

Het eerste seizoen deed hij het niet onaardig met 6 doelpunten in 16 wedstrijden. In zijn tweede seizoen bij Oxford United is hij dan helemaal ontbolsterd. Hij scoorde 17 doelpunten in 40 wedstrijden voor de club. Hij gaf ook tien assists. Dat trok de aandacht van Leeds United en dus maakte Roofe in de zomer van 2016 de overstap naar de Championship.

Leeds United

Bij Leeds United had hij meteen een basisplaats te pakken. Hij speelde in drie seizoenen 110 wedstrijden in de Championship. Daarin maakte hij 29 doelpunten en gaf hij 11 assists. Mooie statistieken voor de spits.

Roofe heeft verschillende kwaliteiten. Hij zou vooral veel filmpjes gekeken hebben van Thierry Henry en hij heeft veel van hem geleerd. Zo zouden zijn doelpunten vooral komen omdat hij langs de linkerkant naar binnen komt. Dat is net zoals Henry altijd deed. Hij wil ook constant zichzelf verbeteren. 

Vroeger was hij niet zo sterk als nu. Volgens zijn ex-manager bij Oxford United is hij een laatbloeier. Maar hij heeft zo hard gewerkt, waardoor hij nu in fantastische vorm is. 

Bielsa

Ook Marcelo Bielsa, de huidige manager van Leeds United, zag het talent van Roofe. Hij is dan ook niet tevreden dat hij vertrekt. "We gaan dat moeten opvangen, maar dat zal niet makkelijk zijn. Hij scoorde vlot, dus het wordt moeilijk om hem te vervangen. Het zal een aanpassing zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties