Zeven nieuwkomers en drie Rode Duivels: De transferperiode van Anderlecht onder de loep
Redactie
| 13 reacties

De transferperiode van Anderlecht onder de loep

Zeven nieuwkomers en drie Rode Duivels: De transferperiode van Anderlecht onder de loep
Foto: © photonews

Anderlecht beweert dat de transferperiode er op inkomend vlak opzit. Zeven nieuwe spelers arriveerden, waaronder drie Rode Duivels. Wij gingen de transfers positie per positie bekijken.

Van Crombrugge: de doelman die het nodig had?

Het gebeurt zelden dat een doelman wordt aangetrokken omwille van zijn voeten. In het geval van Hendrik Van Crombrugge is dat wél zo. Is hij beter dan Thomas Didillon op zijn lijn? Misschien niet. Is hij beter met zijn voeten. Zeker wel. En in het systeem van Vincent Kompany is dat bepalend.

Van Crombrugge liet zich nog op geen foutje betrappen sinds zijn aankomst bij Anderlecht en straalt rust uit aan de bal. Iets wat bij Didillon in Oostende niet het geval was.

De 'mooiste' defensie van België?

Het is nog te vroeg om het centrale duo Kompany – Sandler het beste van België te noemen. Maar voetballend zijn ze dat zeker wel. Ze dragen niet voor niets de stempel van Manchester City. Kompany hoeven we niet meer voor te stellen. Maar de rust die Sandler uitstraalt is opvallend. Het is enkel nog uitkijken hoe Sandler presteert tegen de topclubs.

Geen zes ?

Anderlecht legde veel geld om Michel Vlap naar Brussel te halen. hij scoorde meteen tegen Oostende en zag een tweede doelpunt afgekeurd worden. Samir Nasri is fysiek dan nog geen honderd procent, maar liet toch al mooie dingen zien.

De vraag blijft hoe Anderlecht de positie van verdedigende middenvelder op termijn wil invullen. Peter Zulj staat daar momenteel, maar slaagt er niet in om te overtuigen.

Nacer Chadli is wel polyvalent, maar benadrukte tijdens zijn voorstelling dat hij zich beter voelt op de zijkant. Al heeft Anderlecht met Albert Sambi Lokonga en Sieben Dewaele nog twee opties lopen.

Roofe: de langverwachte spits

Hét probleem van Anderlecht was de afgelopen weken duidelijk doelpunten maken. Er stond dan ook geen echte spits tussen de lijnen. Kemar Roofe zou dat hiaat moeten opvullen.

De Engelsman is nog licht geblesseerd, maar zou snel tussen de lijnen moeten staan. Is hij het ontbrekende puzzelstukje in het systeem van Kompany? Roofe was topschutter bij Leeds, dat onder Marcelo Bielsa van het mooiste voetbal in Engeland bracht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties