Debutant Chadli legt de vinger op de zere wonde na bolwassing in Kortrijk en gaat dieper in op zijn polyvalentie
Clint Vens
| 5 reacties

Nacer Chadli zag hoe Anderlecht na de gelijkmaker volledig in elkaar stuikte op Kortrijk

Debutant Chadli legt de vinger op de zere wonde na bolwassing in Kortrijk en gaat dieper in op zijn polyvalentie

Nacer Chadli beleefde een debuut in mineur voor Anderlecht. Kompany dropte de kersverse RSCA-aanwinst meteen in de basis tegen Kortrijk en de Rode Duivel maakte geen onaardige indruk. Desondanks zal Chadli niet met een goed gevoel terugblikken op zijn eerste wedstrijd in het mauve shirt.

Na de eerste helft leken Kompany en co nochtans hun schaapjes op het droge te hebben: "We hadden in de eerste helft alles goed onder controle", beaamt Chadli na de wedstrijd in Kortrijk.

Organisatie weg

"We creëerden kansen, ons passingspel was goed. Het was gewoon een goeie helft. En het kon zelfs nog beter. Maar in de tweede helft ging het totaal mis na de 1-1-gelijkmaker." De verklaring hoeft Chadli niet ver te zoeken. 

"De organisatie viel echt weg. En daarna volgde een 2e, 3e en 4e goal. We hadden veel problemen met de lange ballen en diepgang van Kortrijk."

We hadden veel problemen met de lange ballen en diepgang van Kortrijk

Polyvalentie troef

Persoonlijk kon Chadli terugblikken op een goeie wedstrijd, waarin hij ook een strafschop afdwong:  "Ik ben zelf blij dat ik 78 minuten heb kunnen maken. De laatste keer dat ik zoveel minuten gespeeld heb, was in 2018. Dat is positief. Ik zal hard blijven werken aan mijn fitheid." 

Kompany posteerde Chadli op de linksbuiten, maar de Rode Duivel wil zich niet vastpinnen op één positie: "Ik kan drie of vier posities spelen in dit systeem, het is belangrijk dat ik altijd gefocust ben als ik moet wisselen van positie."

Ik kan drie of vier posities spelen in dit systeem, het is belangrijk dat ik altijd gefocust ben als ik moet wisselen van positie

Vertrouwen behouden

Het bilan van Anderlecht oogt met 2 op 12 desastreus, toch houdt Chadli de moed erin: "Dat is niet goed voor ons, maar we moeten het vertrouwen behouden. We hebben een hele jonge groep die we moeten steunen. En we moeten blijven werken."

"Het is een hele grote klap voor iedereen. Nu moeten we goed voorbereid zijn op de volgende wedstrijden en moeten we zo snel mogelijk onze eerste overwinning pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties