Wat er allemaal misliep voor Anderlecht in de deal met Diagne

Wat er allemaal misliep voor Anderlecht in de deal met Diagne
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbaye Diagne, de spits die voor heel wat beroering heeft gezorgd tijdens deze laatste week van de zomermercato. De aanvaller veranderde ineens 180 graden van richting en trok in plaats van naar Brussel naar Brugge. Maar wat is er in Neerpede dan misgelopen?

Anderlecht was immers helemaal rond met Galatasaray en ook met de Senegalees. Enkel de handtekeningen moesten nog gezet worden. Maar op het allerlaatste moment liep het fout af. Club Brugge toonde ineens ook interesse en belde Diagne en zijn entourage op. Die lieten weten dat ze in principe al overeengekomen waren met paars-wit.

Maar op zaterdag kwam er toch een kink in de kabel. In het dossier waren heel wat managers betrokken. De Italiaanse makelaar Daniele Boaglio had aan de Belgische makelaar Santosh Verhulst een mandaat gegeven om te onderhandelen over Diagne. En er zat ergens nog een Italiaan tussen. 

Te veel commissie

Moesten die allemaal commissie betaald worden? Dat is iets wat Michael Verschueren niet meer doet sinds de zaak Propere Handen. Daarom probeerde hij de deal te regelen via een bevriende manager: Christophe Henrotay.  

Maar daar konden de Italianen dan weer niet mee lachen. Ook niet met het feit dat Anderlecht de deal lang liet aanslepen omdat ze eigenlijk liever Papiss Cissé gingen halen. Maar dat akkoord liet op zich wachten door de hoge financiële eisen van Alanyaspor. En Diagne zat intussen in de wachtkamer. Het zorgde ervoor dat het allemaal in de soep liep voor paars-wit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties