Na al het inkomend geweld bij Antwerp: ons type-elftal
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 33 reacties

Laszlo Bëlöni heeft plots keuze te over bij Antwerp

Na al het inkomend geweld bij Antwerp: ons type-elftal
Foto: © photonews

Op de laatste dag van de zomermercato waren er nog flink wat verschuivingen bij de Great Old. Als iedereen fit is heeft Laszlo Bölöni keuze te over. Wij maken het hem iets makkelijker en stellen ons type-elftal voor.

Doelman

Hier bestaat weinig twijfel over. Antwerp wist Sinan Bolat aan boord te houden en hij blijft onbetwist titularis. Jens Teunckens is een uitstekende doublure.

Verdediging

De backs blijven ongewijzigd sinds vorig seizoen: Simen Juklerod bestrijkt de linkerflank en Aurelio Buta de rechterflank. De tandem Arslanagic-Van Damme is het linksvoetige deelkwijt, maar dat kan worden opgevangen door nieuwkomer Wesley Hoedt. Achterin wordt het nog een felle concurrentiestrijd. Junior Pius keert pas terug bij het begin van de play-offs.

Middenveld

In de centrale driehoek -met de punt naar voor- zijn er twee zekerheden. Lior Refaelov behoudt zijn plaats op de 10 en Defour speelt als hij fit is. Naast de voormalige Rode Duivel is er plaats voor ofwel Alexis De Sart of Faris Haroun. Laatstgenoemde krijgt de voorkeur en de aanvoerdersband.

Aanval

In de felle eindsprint op de mercato werd er flink wat aanvallend geweld binnengehaald. Centraal voorin blijft Dieumerci Mbokani de onbetwiste titularis. Manuel Benson en Kevin Mirallas moeten voor de toevoer zorgen. Beide wingers kunnen zowel links als rechts uit de voeten.

Invallers

Teunckens is de logische tweede doelman en Ghano werd gehaald om de concurrentie met Mbokani aan te gaan. Dan blijven er nog vijf plaatsjes over. Robbe Quirynen kan beide backposities aan en ligt in balans met De Laet. Centraal achterin wordt het vechten voor een plaatsje tussen Batubinsika, Borges, Seck en De Laet.

De twee centrale middenvelders zijn Hongla en De Sart. Op de vleugels kunnen Ivo Rodrigues en enfant terrible Lamkel Zé invallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties