Antwerp-icoon na stevige eindspurt op de transfermarkt: "Top drie moet lukken, enkel hen schat ik hoger in"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 25 reacties

Cisse Severeyns zag Antwerp versterkt uit de zomermercato komen

Antwerp-icoon na stevige eindspurt op de transfermarkt: "Top drie moet lukken, enkel hen schat ik hoger in"

Antwerp maakte een woelige periode door na de Europese uitschakeling, akkefietjes op het trainingsveld en de nederlaag bij Zulte Waregem. Het is zeker niet zo dat ze dat allemaal al vergeten zijn bij de Great Old, maar door de transfers op deadline day werd de focus wel even verlegd.

We gingen eens polsen bij kind aan huis Cisse Severeyns en hij zag zijn ex-club versterkt uit de mercato komen. “Ik zeg niet dat het stuk voor stuk jongens voor het basiselftal zijn, maar Antwerp heeft toch laten merken dat er in de breedte veel meer mogelijkheden zijn nu”, schatte Severeyns Antwerp in na de transfers van Benson, Mirallas, Hoedt, Gano en Defour.

Moeten we Antwerp nu plots als titelfavoriet beschouwen?

Severeyns: “Dat niet, nee. Ik reken ze wel tot de beste drie van het land, samen met Club Brugge en Standard, maar ik denk wel dat Antwerp van deze drie het minst in aanmerking komt voor de titel. Mede omdat Anderlecht en Genk het voorlopig nog wat laten afweten. Al vind ik wel dat ze dit jaar moeten proberen om voor rechtstreekse Europese kwalificatie te gaan.”

Moet dat lukken met die grote namen?

Severeyns: “Als Defour op zijn oude niveau van in de Belgische competitie acteert is hij zelfs al méér dan een meerwaarde voor Antwerp. Als hij zijn niveau van in Engeland haalt zou het natuurlijk nog beter zijn. Op de flanken zijn er nu veel meer opties en dan is er nog Gano. Van hem ben ik niet 100 % overtuigd, maar nu is er eindelijk een alternatief voor Mbokani en dat moest wel. Kortom, als er iemand uitvalt dan heb je nu, meer dan voorheen, toch een vervanger die dat niveau zal benaderen.”

Veel nieuwkomers en vertrekkers op deadline day, maar er was ook veel te doen rond iemand die, tegen zijn zin, bij Antwerp bleef: Faris Haroun. Hoe moeten we dat inschatten? Gaat hij nu plots anders doen?

Severeyns: “Dat zou niet mogen als prof en ik verwacht ook niet dat hij dat zal doen. Hij zal volgens mij een belangrijke speler voor het elftal blijven. Hij heeft zijn nut al meermaals bewezen en hij is niet zomaar kapitein. Dat is niet omdat hij al lang bij de club zit, hij heeft gewoon de juiste waarden en eigenschappen om de band te dragen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties