Degryse heeft geen vertrouwen in 'The Process': "Als Club even doordrukt, kan het lelijk worden"
Redactie
| 39 reacties

Marc Degryse bijzonder hard voor Anderlecht

Degryse heeft geen vertrouwen in 'The Process': "Als Club even doordrukt, kan het lelijk worden"
Foto: © photonews

Marc Degryse is streng, héél streng voor Anderlecht. De analist vindt het systeem maar niks en stelt zich ook vragen bij de kwaliteit van de jongeren.

Ook wij hebben ons al de vraag gesteld waarom de backs niet over de flankaanvallers mogen lopen. "Nu moeten zondag Sieben Dewaele en Sardella Dennis en Diatta uit de match houden - dat geloof je toch zelf niet?", klinkt het in HLN.

"Kijk, in elke grote ploeg zie je dat de links- en rechtsachter de kwaliteit hebben om over de spits van de tegenstander te denderen om voorin voor gevaar te zorgen. We hebben in PSG-Real met Meunier en Hazard daarvan een extreem voorbeeld gezien (lacht), maar neem Robertson bij Liverpool, Walker bij Manchester City, Marcelo... Dewaele en Sardella kunnen het zelfs niet tegen mindere ploegen, laat staan tegen Club."

Backs

Dat heeft wel ook te maken met het systeem, Kompany ziet ze liever doorschuiven naar het middenveld. "Maar wat is dan de meerwaarde van die jongens? Zie jij Dewaele en Sardella in de basis staan bij een andere play-off 1-ploeg? Ik niet."

Anderlecht maakte wel een bewuste keuze voor de jeugd. "Mij goed, maar neem er dan de gevolgen bij. En ik weet dat ik nu hard klink voor die jonge jongens, maar als de trainer jou goed genoeg vindt voor de eerste ploeg van Anderlecht, dan mag je beoordeeld worden naar de normen voor een titularis van Anderlecht. Echt de waarheid, als Club wil doorduwen, zondag, dan kan het wel eens heel lelijk worden voor Anderlecht... Zodra de defensie onder druk komt, gaan de sluizen open."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties