Clement na knap debuut De Ketelaere: "Geen stappen overslaan"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 7 reacties

Philippe Clement was tevreden met het debuut van Charles De Ketelaere

Clement na knap debuut De Ketelaere: "Geen stappen overslaan"

Zoals verwacht gaf Philippe Clement heel wat jongeren hun kans bij Club Brugge voor het bekerduel tegen Francs-Borains. Daarnaast stond ook Mbaye Diagne in de basis.

Hoewel blauw-zwart uiteindelijk met 0-3 won, had Club Brugge het lang knaplastig met de amateurclub. Francs-Borains creëerde weinig tot geen kansen, maar de bezoekers moesten ook lang op het openingsdoelpunt wachten.

Halverwege moest Mbaye Diagne al naar de kant voor Percy Tau en op het uur werd ook Hans Vanaken in de strijd gegooid. Dat duo brak de wedstrijd uiteindelijk open.

“Als we vroeger hadden gescoord, had ik hen niet moeten laten invallen”, vertelde Philippe Clement achteraf. Toch was de coach tevreden. Over der prestatie van een aantal jongeren dan vooral.

Creatieve middenvelder Charles De Ketelaere is nog maar achttien, maar speelde een straffe match. “We mogen geen stappen overslaan met dat soort jongens. Maar het klopt dat hij het goed deed. Dit was geen test, maar eerder een beloning voor zijn harde werk op training.”

Diagne deed het dan weer een stuk minder goed. “Mbaye kampt nog steeds met een conditionele achterstand. Daarom was het belangrijk dat hij vandaag minuten pakte.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties