Anderlecht, een pauze, 1B en doorbraak op 25-jarige leeftijd: het opmerkelijke parcours van Alexandre De Bruyn

Anderlecht, een pauze, 1B en doorbraak op 25-jarige leeftijd: het opmerkelijke parcours van Alexandre De Bruyn
Foto: © photonews

Doelpuntenmaker tegen Standard, auteur van een beslissende sublieme pass tegen Charleroi en woensdag nog op het scorebord in de beker: Alexandre De Bruyn is één van de revelaties uit het seizoensbegin. Nochtans is hij toch al 25.

Zijn weg naar het profvoetbal liep niet altijd over rozen. Nochtans was alles wel goed begonnen: de middenvelder werd opgeleid in het opleidingscentrum van Anderlecht vanaf jonge leeftijd en haalde de nationale selecties van de U17, U18 en U19.

Zijn avontuur bij Anderlecht werd steeds moeilijker en hij trok de poorten van paars-wit achter zich dicht. "Er zijn dingen gebeurd, zaken die niets met het sportieve te maken hebben. Ik wil het daar niet echt over hebben, maar ik koester geen rancune ten opzichte van Anderlecht. De club is altijd zeer correct geweest met mij", benadrukt De Bruyn.

Ik ben heel gelukkig bij Sint-Truiden

Ook al zag hij andere talenten van Sporting debuteren in de Pro League, Alexander De Bruyn heeft geen spijt. "Absoluut niet, ik ben zeer gelukkig nu bij Sint-Truiden en dat is alles wat telt".

Na zijn avontuur bij Anderlecht moest hij zijn weg weer vinden en kwam er een korte periode in 1B aan. Hij heeft twee seizoenen bij Lommel gespeeld, waarvan één in 1B, en maakte 17 doelpunten. De Bruyn speelde zich in de kijker en Sint-Truiden wist hem uiteindelijk weg te plukken.

Niet ter discussie bij STVV

Vorig seizoen moest hij geduld tonen op de bank, maar inmiddels is hij uitgegroeid tot een onbetwistbare titularis. Zijn prestaties op het veld spreken boekdelen. Met zijn bepalende bijdragen heeft Alexandre De Bruyn zich in de harten van de Truienaars gespeeld.

Het is dankzij hem dat STVV stilaan weer de aansluiting kan maken met de top zes. "Vorig jaar waren we heel dicht bij play-off 1. Maar dat is dit jaar niet het doel. We willen zoveel mogelijk matchen winnen en dan zien we wel waar we eindigen in de reguliere competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties