"Anderlecht wou de weg in één keer afleggen, terwijl ze het stap voor stap hadden moeten doen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 6 reacties

Emilio Ferrera vond dat Anderlecht te snel wou gaan

"Anderlecht wou de weg in één keer afleggen, terwijl ze het stap voor stap hadden moeten doen"
Foto: © photonews

Gaat de chemie tussen Vincent Kompany en Frank Vercauteren beter zijn dan die met Simon Davies? Dat is een vraag waar ze op Neerpede wel over zullen nagedacht hebben. Maar in ieder geval speelde hij bij OH Leuven niet echt het voetbal dat Anderlecht nastreeft.

We hadden Emilio Ferrera vandaag toevallig al gesproken over het onderwerp. Nog voor Vercauteren aangsteld werd, stelde hij de manier waarop Anderlecht het aangepakt had, al in vraag. "Ze hebben de moeilijkste weg gekozen. Een weg die je normaal gezien 'step by step' moet nemen. Maar Anderlecht heeft ervoor gekozen om de weg in één keer af te leggen."

Stappenplan

Geprobeerd, maar mislukt. Ferrera legt uit wat hij bedoelt: "Kijk, het is maar een voorbeeld hé. Je kan beginnen met als eerste stap thuis het aan te pakken zoals je wil spelen en uit op een andere manier. De volgende stap: uit ook proberen dominant zijn. En de volgende stap - als je kader er staat - proberen jeugd in te passen."

"Maar zij hebben alles in één keer willen doen. Het ging van 'we brengen goed voetbal, maar winnen niet' naar 'we spelen goed, maar creëren geen kansen' naar 'we spelen niet goed meer en we winnen niet'. Dat is niet de evolutie die je wil."

Rare constructie

Ferrera had al veel vroeger een echte coach met ervaring naast Kompany gezet. "Hebben ze Vercauteren gehaald? Goeie keuze!", klinkt het als we hem daarover opbelden. "Het is te hopen dat het niet te laat is. Ik vond dat vanaf het begin een rare constructie. Maar hopen dat ze nu dezelfde filosofie hebben."

Dat is de vraag die nu volgt inderdaad. We zagen al wat wedstrijden van OHL en daar speelden ze altijd vanuit de reactie, terwijl Anderlecht op balbezit speelt... Maar dat zal wel doorsproken zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties