6 conclusies na 1/3 van de reguliere competitie

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
6 conclusies na 1/3 van de reguliere competitie

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie is, voor de meeste teams, tien speeldagen ver. Tijd om al enkele, voorlopige conclusies te trekken!

1. Club Brugge op kruissnelheid

Club Brugge werd voor het seizoen al als een van de titelfavorieten beschouwd en maakt dat ook helemaal waar. Blauw-zwart is als enige ploeg nog ongeslagen in de Belgische competitie en wist zich zowaar te plaatsen voor de Champions League via de voorrondes. Ondanks het feit dat we nog maar tien speeldagen ver zijn, Club zelfs nog maar negen, is het nu al de vraag wie blauw-zwart wat in de weg legt op weg naar het kampioenschap.

2. Andere Bruggelingen vogel voor de kat

Hoe vlot alles loopt voor het blauw-zwarte deel in Brugge, zo hard is het balen voor groen-zwart. Ze boekten hun enige overwinning van het seizoen tegen Waasland-Beveren, maar de Waaslanders, ook in de gevarenzone, zijn inmiddels alweer over Cercle gewipt in de stand. Alle andere matchen van de Vereniging gingen verloren, ook die tegen amateurploeg Rebecq in de beker van België. Of de trainerswissel voor een kentering kan zorgen is nog maar de vraag.

3. VAR blijft blunderen

Een Professional Referee Department en meer zwart-witte regels hadden er voor moeten zorgen dat de scheidsrechters minder ter discussie zouden staan, maar week na week zijn er fases waar de VAR in de fout gaat of zelfs verkeerd wordt ingezet. Om maar te zwijgen van het lange wachten op een beslissing.

4. Anderlecht op 7 punten van PO 1

Een on-Anderlechtse seizoensstart met veel puntenverlies en veel gedoe rond Kompany, het bestuur en de eeuwige vraag wie nu eigenlijk de touwtjes in handen heeft. De fans lijken geen rekening meer te houden met play-off 1 en misschien kan de verlaagde druk wel wonderen doen voor paars-wit. Zeven punten overbruggen is geen onmogelijke opdracht, maar dan zal er toch nog flink wat mogen gebeuren in de komende 20 matchen.

5. PO I: vijf usual suspects + 1

Indien Anderlecht naast play-off 1 grijpt vragen we ons uiteraard af wie er met de vacante positie gaat lopen. Het lijkt er nu al op dat de vijf teams die vorig jaar in de top 6 stonden -Genk, Club Brugge, Standard, Antwerp en Gent- opnieuw van de partij zullen zijn. Welke 'kleinere ploeg' het zal halen is nog koffiedik kijken. Momenteel staat KV Mechelen er het beste voor.

6. Terugkeer (ex-) Rode Duivels

Tijdens de zomermercato maakten heel wat spelers met een verleden bij de Rode Duivels de overstap naar de Belgische competitie. Mirallas moet nog bevestigen bij Antwerp, terwijl Defour de regie in handen lijkt te nemen. Van een keeperskwestie is er geen sprake meer sinds de komst van Mignolet. Kompany heeft nog heel wat werk om Anderlecht op de rails te krijgen en viel al tweemaal uit met blessures. De terugkeer van Depoitre naar Gent is ook geslaagd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties