Top&Flop De ene Brugse machine is de andere niet, derbysfeer in de Vlasstreek, sterk Mechelen VS arme arbitrage en trammelant in Antwerpen

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 4 reacties
De ene Brugse machine is de andere niet, derbysfeer in de Vlasstreek, sterk Mechelen VS arme arbitrage en trammelant in Antwerpen
Foto: © photonews

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Blauw-zwarte trein

AA Gent speelde zijn eerste echte topper van het seizoen en zal het geweten hebben. Op bezoek bij Club Brugge konden ze er eigenlijk nooit echt een wedstrijd van maken. 

En dat is de verdienste van Philippe Clement en de zijnen. De keeper is wereldklasse, de verdediging immens stabiel, het middenveld barst van de goede ideeën en de voorlijn kan iedereen pijn doen. Kampioenenploeg die het zelfs in Madrid goed deed, niks aan te doen?

Derbykoorts?

Zowel Zulte Waregem als KV Kortrijk zorgden voor een heel erg nette prestatie in eigen huis, waarbij Cercle Brugge en STVV tot lijdende voorwerpen vervielen. 

Het stond goed bij beide ploegen, die nu al vooruitkijken naar een intense Vlasico binnen twee weken - zoveel is duidelijk.

Malinwa

17 op 30, dat is een binnenkomer voor een promovendus. KV Mechelen staat na een derde van de competitie op een stek die recht geeft op play-off 1.

In Eupen toonden ze veel weerbaarheid, zelfs met een man minder. Wouter Vrancken trekt de successen uit 1B en de Beker van België vorig seizoen gewoon door op dit seizoen. Knap.

FLOP

Wat baten kaars en bril ...

Als de ref en VAR niet kijken wil. In zowat alle wedstrijden was er opnieuw hommeles over verkeerd gefloten zaken, waardoor - enkel in België - de VAR voor meer onmin zorgt. Anderlecht, Gent, Standard, ... Vele teams mogen zich bekocht voelen.

Zelfs achteraf zijn de analisten het niet eens over bepaalde zaken. Kent iedereen de regels eigenlijk wel? En waarom duurt het altijd zoveel minuten voor een scheve lijn of slechte beelden te zien? Dat is op Europees niveau toch ook heel erg anders ... 

Hommeles op de Bosuil

Antwerp pakte een puntje tegen Standard, al gaf het vooral kinderlijk makkelijk een 2-0 voorsprong uit handen. Nog kwalijker was echter het onderlinge tumult.

Bij een strafschop was het hommeles tussen Refaelov en Mbokani, die daarna elkaars doelpunten ook niet vierden. Het is niet het eerste opstootje op De Bosuil, waar Bölöni toch nog eens zal de koppen bij elkaar moeten steken.

Gent op verplaatsing, Cercle overal

Gent blijft op verplaatsing een ander gezicht tonen dan in eigen huis. Het won - de bekerwedstrijd in Aalst niet te na gesproken - nog geen enkele keer op verplaatsing. In Brugge maakte het dus zoals eerder gezegd nooit aanspraak op een driepunter.

Cercle Brugge heeft na een 3 op 30 de enige logische beslissing genomen door zijn coach op straat te gooien. Al lijkt ons met het niveau dat groen-zwart haalt het probleem veel dieper te zitten dan de oefenmeester. Wie krijgt de trein op de rails? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties