Van de anonimiteit in 1B naar een clean sheet tegen het grote Napoli: het droomparcours van Gaëtan Coucke
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Tubeke
| 5 reacties

Gaëtan Coucke speelde vorig jaar nog bij Lommel en verdedigt nu het doel van KRC Genk in de Champions League

Van de anonimiteit in 1B naar een clean sheet tegen het grote Napoli: het droomparcours van Gaëtan Coucke

Gaëtan Coucke moet zichzelf af en toe in de wang knijpen. Vorig seizoen stond hij bij Lommel, een laagvlieger in 1B, tussen de palen. Dit jaar hield hij al een clean sheet tegen Napoli en verdedigt hij het doel van de landskampioen. "Het is allemaal zo snel gegaan."

En nu komt daar ook nog eens een selectie bij voor de Jonge Duivels, de nationale ploeg U21. We spraken hem in het oefencentrum in Tubeke over zijn snelle opgang. Zijn parcours is een mooi bewijs dat goede carrièreplanning kan lonen. Al kwam er natuurlijk ook wat geluk bij kijken.

Begonnen als tweede keeper

Eerste keus Danny Vukovic blesseerde zich eind juli zwaar aan de achillespees, waardoor Coucke nu zes maanden het Genkse doel mag verdedigen. “Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan”, vertrouwde hij ons toe.

Want in eerste instantie werd hij teruggehaald als doublure voor de ervaren Danny Vukovic. “‘Probeer de strijd met Danny aan te gaan om eerste doelman te worden en de keeperstrainer te overtuigen’, zei men tijdens de voorbereiding. Ik was dus teruggekeerd als tweede keeper en ik hoopte wel op een kans, maar hij werd wel kampioen met Genk”, legde Coucke uit.

De 20-jarige doelman blijft wel nuchter onder de situatie. “Vorig jaar koos ik voor Lommel om met meer ervaring en sterker terug te keren naar Genk. Nu ben ik opnieuw eerste doelman, dus op dat vlak is er niet veel veranderd. Maar alles wordt nu vele malen uitvergroot, zowel in positieve als negatieve zin. Foutjes, maar ook goede matchen.”

Het absolute hoogtepunt tot dusver was logischerwijs de thuismatch tegen Napoli (0-0). “Daar droom je al van kinds af aan van. We spreken wel over de grootste ploegencompetitie ter wereld. Als je daar dan als 20-jarige een punt kan pakken en de nul houden…”, ging hij verder. Binnenkort komt er een dubbele confrontatie met Liverpool en wie weet weer een nieuw hoogtepunt in de nog prille carrière van Gaëtan Coucke aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties