Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Heel vroege en heel late goal van Standard nekken onmondig Waasland-Beveren
Simon Wauters
| 40 reacties

Standard won met 2-0 van Waasland-Beveren

Standard heeft Waasland-Beveren geklopt met 2-0. De Rouches waren heer en meester, maar hielden het uiteindelijk spannend tot de voorlaatste minuut.

Standard kwam al snel op voorsprong. Carcela beloonde de Rouches voor hun furieuze start door de 1-0 al na drie minuten voorbij een kansloze Jackers te trappen.

Hoewel De Luikse storm na tien minuten wat afzwakte, kon Waasland-Beveren daar offensief werkelijk niets tegenover zetten. Standard kreeg vooral nog wat driekwart kansen, maar scoorde niet meer voor de rust.

Zelfde scenario na de pauze: Standard begon heftig en Bastien kreeg al na twee minuten een prima mogelijkheid. Hij plukte de bal knap uit de lucht, maar trof de paal.

Standard bleef heer en meester en kreeg hoekschop na hoekschop, maar mirakels moest Jackers niet verrichten. Bodart bleef intussen werkloos toekijken.

Kort voor het uur legde ref Verboomen de bal op de stip voor vermeend handspel van Caufriez, maar de VAR riep hem naar het busje. De scheidsrechter oordeelde uiteindelijk dat de verdediger de bal met de borst raakte: geen strafschop dus.

Geen beslissende 2-0 dus. En één kans krijg je sowieso in het voetbal. En dat was ook voor de Leeuwen niet anders vandaag. Kobayashi kwam na 77 minuten alleen voor doel, maar werkte te zwak af.

Nadien ging de bal vlot over en weer. Een doelpunt hing meer dan ooit in de lucht en bleef daar ook hangen tot de voorlaatste minuut. Oularé besliste de wedstrijd met een prima schot. 2-0.