Wat moet Club Brugge doen met Mbaye Diagne? Een analyse van de Senegalese spits

Nils Wens
| 12 reacties
Wat moet Club Brugge doen met Mbaye Diagne? Een analyse van de Senegalese spits
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Senegalees trok deze zomer naar Club Brugge, maar het had er helemaal anders uit kunnen zien, want ook Anderlecht wilde hem. Uiteindelijk speelde de ploeg uit West-Vlaanderen korter op de bal. We maken een analyse van de spits.

Diagne heeft al verschillende clubs gehad in Europa. De Senegalees kwam in 2013 aan bij Juventus, maar hij werd altijd uitgeleend aan Ajaccio, Lierse, Westerlo en zelfs Al Shababab. The Old Lady verkocht de spits in 2015 aan Ujpest in Hongarije voor een cheque van één miljoen euro.

Eén jaar later verhuisde hij naar de Chinese Super League en hij tekende daar voor Tianjin Teda. In januari 2018 trad hij in dienst bij Kasimpasa in Turkije, waar hij veel doelpunten kon scoren. Hij werd topschutter in de Süper Lig en Galatasaray zou hem uiteindelijk overkopen voor 13 miljoen euro. 

Hij deed het niet slecht, maar zes maanden later veranderde de Turkse kampioen van gedachten en ze namen Radamel Falcao, een meer opzichtigere naam, in dienst. El Tigre's beste jaren zijn achter de rug, maar zijn naam is veelbelovender.

Diagne moest daarom een nieuwe ploeg zoeken. Na aandringen van Anderlecht werd hij uiteindelijk overgenomen door de rivaal, Club Brugge. Een vreemde zet want Club Brugge had al veel goede aanvallers.

Desalniettemin waren de waarnemers positief over deze transfer, want Diagne heeft veel ervaring. Door financiële problemen liet Galatasaray hem niet gratis vertrekken. Volgens Transfermarkt zou de lening van de speler 3,5 miljoen euro bedragen.... en toch gebruikt de Belgische vice-kampioen Diagne als supersub. 

Sinds zijn aankomst in Brugge is Diagne nog niet één keer benoemd tot basisspeler door Philippe Clement. Ook vreemd, want de Senegalese spits scoorde al vier keer in 115 minuten. Hij doet daarmee beter dan de andere spitsen bij Club Brugge. 

Waar hij ook naartoe ging, Diagne scoorde. Het probleem lijkt ergens anders te liggen. Er gaan geruchten dat het om een gebrek aan discipline zou gaan. Ze zouden er toch iets op moeten vinden, want als je naar zijn huidige prestaties kijkt, denk je dat hij goed op weg is om de topscorer in de competitie te worden als hij in de basis zou starten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties