Wim De Coninck:"Deze Mignolet kan overal in doel staan, ook bij Liverpool"

Dennis Rosiers
| 13 reacties
Wim De Coninck:"Deze Mignolet kan overal in doel staan, ook bij Liverpool"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Simon Mignolet doet het uitstekend bij Club Brugge. Hij rijgt de clean sheets aan elkaar en pakt regelmatig uit met wedstrijdbepalende saves. Wim De Coninck spaart dan ook de lof niet voor de Limburgse goalie.

Tegen Zulte-Waregem kon/moest het een afstraffing worden, maar door de gemiste kansen van blauw-zwart kwam het zover niet. Het was Mignolet die in de slotfase zijn ploeg moest rechthouden met een knappe save op een poging van Larin. En dat was niet voor het eerst dit seizoen.

"Club geeft niet veel weg. Maar als ze iets weggeven, is het vaak een grote kans. Mignolet is enorm belangrijk, want hij pakt bijna elke wedstrijd uit met een fantastische save", vertelt Wim De Coninck aan Sporza. "Het doelpunt van Chadli was volgens mij het enige foutje tot dusver, en toen gleed hij zelfs uit. Verder is hij foutloos. En meer dan dat!"

"Eigenlijk waren we een beetje uit het oog verloren hoe goed Mignolet was. Sterk op hoge ballen, sterk op de lijn, sterk in de een tegen een, goed met zijn voeten. Doordat hij de laatste maanden zo sterk geëvolueerd is zetten sommige mensen hem op hetzelfde niveau als Courtois. Maar het is duidelijk dat deze Mignolet overal in doel kan staan, zeker ook als eerste doelman bij Liverpool", besluit de ex-doelman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties