Datum: 02/11/2019 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen proeft nog eens van de zege tegen mak Antwerp
Clint Vens
| 73 reacties

Moeskroen wint nog eens, Antwerp blijft in hetzelfde bedje ziek

Moeskroen proeft nog eens van de zege tegen mak Antwerp

Moeskroen heeft na enkele mindere prestaties de maat genomen van Antwerp. Voor de rust leek stamnummer één een klasse te sterk, maar gemakszucht en matig verdedigend werk na de pauze, nekken 'The Great Old' opnieuw.

Bölöni voerde maar één (noodgedwongen) wijziging door in vergelijking met de wedstrijd in Genk. Benson, ex-Moeskroen nota bene, vervangt de geschorste Ivo Rodrigues. Hollerbach, die slechts één punt puurde uit zijn laatste vier matchen, zette met Hocko, Ciranni en Boya drie nieuwe namen tussen de lijnen.

Furieuze start

Beide ploegen vertoeven momenteel in een klein dipje, maar het was Antwerp die meteen aanstalten maakte om er zo snel mogelijk uit te klimmen. 'The Great Old' begon furieus. Benson zette voor en Mbokani, in buitenspelpositie weliswaar, gleed net niet binnen. 

Antwerp een counterploeg? De bezoekers monopoliseerden de bal in de openingsfase, maar de rode motor viel na een klein kwartier plotseling helemaal stil. Ook aan Moeskroense kant was er weinig gevaar.

Zé(er) goed

Gelukkig konden we ons nog verwarmen aan Lamkel Zé, die deed werkelijk bijna alles goed met de weinig bruikbare ballen die hij kreeg: telegeleide crosspasses, verschroeiende versnellingen en technische hoogstandjes. 

Ook zijn ploegmaat op de andere flank maakte brokken. Benson kent natuurlijk het gras in Le Cannonier maar al te goed. Hollerbach verloste zijn getergde belager, Pietrzak, uit zijn lossen, maar Benson haalde ook het bloed onder de nagels van zijn vervanger, Medina. 

Net toen je dacht dat Antwerp volledig uit de match verdwenen was sloegen ze toe. Benson met een kwikzilveren actie en prima voorzet, Mbokani zweefde zijn tiende van het seizoen in doel.  De tandem Benson - Mbokani, daar zit wel muziek in. Een zakelijk, maar volwassen Antwerp trok de rust in met een verdiende voorsprong. 

Mak Antwerp meteen afgestraft

Na de koffie veel goeie wil bij Moeskroen, maar zuiver uitgespeelde kansen bleven uit. Dan maar via vrije trap. Ciranni zette zich achter de bal en schoof de bal in de herneming tussen een bos van benen in de rechterbenedenhoek. Het nonchalante begin van Antwerp afgestraft. 

De bezoekers schroefden het tempo hierna op, maar weer sloeg Moeskroen toe. Lamkel Zé met balverlies en na een hoogstandje belandde de bal voor de voeten van Osabutey die Bolat met een puntertje het nakijken geeft, al week de bal nog even af via De Laet. 

Zwaar verdict 

En nog was de lijdenweg voor Antwerp in die tweede helft nog niet ten einde. Bruno Godeau devieerde de bal zowaar eens in het doel van de tegenstander na een hoekschop. De veer was nu gebroken bij de bezoekers, ondanks nog dikke kansen voor Lamkel Zé en Haroun. 

Een makke tweede helft en matig verdedigen breekt Antwerp zuur op, nadat er in de eerste helft nochtans geen vuiltje aan de lucht leek. Moeskroen herpakt zich na 1 op 12, Antwerp blijft wisselvallig acteren. 

Opstellingen

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Vasić Vaso 90' -
Ciranni Alessandro 90' -
Queirós Diogo Lucas A 90' -
Godeau Bruno 90' -
Pietrzak Rafal   34' -
Boya Frank 90' -
Hočko Deni   90' -
Wimmer Kevin 90' -
Osabutey Jonah  90' -
Omoigui Cedric A 90' -
García Serrano Aleix 87' -
  Bank G Beoordeel
De Medina Nathan 56' -
Olinga Fabrice 3'  
Perica Stipe -  
Allagui Sami -  
Van Durmen Benjamin -  
Mohamed Dimitri -  
Guarneri Lillo -  

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' -
Buta Aurélio 90' -
Hoedt Wesley 90' -
Arslanagic Dino 90' -
De Laet Ritchie 90' -
Haroun Faris 90' -
De Sart Alexis 67' -
Mirallas Kevin 72' -
Lamkel Ze Didier 90' -
Mbokani Dieumerci  90' -
Benson Manuel A 67' -
  Bank G Beoordeel
Refaelov Lior 23' -
Hongla Martin 23' -
Miyoshi Koji 18' -
Batubinsika Dylan -  
Juklerød Simen -  
Teunckens Jens -  
Gano Zinho -  
Herbeleef Moeskroen - Antwerp