Waarom de 20ste naam voor de EK-selectie ook al zo goed als een zekerheid is: Martinez bouwt ook aan de toekomst
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 100 reacties

Roberto Martinez lijkt voor Yari Verschaeren al een plaatsje gereserveerd te hebben

Waarom de 20ste naam voor de EK-selectie ook al zo goed als een zekerheid is: Martinez bouwt ook aan de toekomst
Foto: © photonews

De bondscoach heeft een enorme taak voor zich om de komende zes maanden zijn selectie terug te brengen naar 23. De plaatsjes zijn enorm duur, want er zijn al zo'n 19 certitudes als ze allemaal fit zijn. Of is het 20? Want het lijkt zo goed als zeker dat Martinez ook Yari Verschaeren meeneemt.

Roberto Martinez is niet wispelturig, hij gaat echt niemand van zijn jongens afvallen die hem tijdens de kwalificatiecampagne en het WK niet teleurgesteld hebben. Dan kom je inderdaad aan 19 zo goed als zekere namen. Als Vincent Kompany tenminste zijn niveau kan opbrengen voor langere tijd.

Martinez werkt echter ook aan de toekomst en daarom haalde hij Yari Verschaeren zo snel weg bij de beloften. Zoals met Leander Dendoncker en Youri Tielemans wil hij hem ervaring laten opdoen. Hij liet hem al verschillende keren minuten maken en ziet in hem een toekomstige ster van de Rode Duivels. Hij laat ook niet na om dat bij iedere mogelijke gelegenheid te benadrukken. 

Thuisblijver

Net als met Tielemans, die niet meteen zijn gelukkigste seizoen kende bij Monaco net voor het WK, gaat hij Verschaeren meer dan waarschijnlijk ook gewoon meenemen. Om aan de toekomst te bouwen... Daarvoor maakt Martinez graag een plaatsje vrij. Ook omdat hij weet dat hij op Verschaeren kan rekenen als hij hem nodig heeft.

Dat zal natuurlijk waarschijnlijk weer wel voor de nodige commotie zorgen als Verschaeren niet wekelijks uitblinkt bij Anderlecht. Want om Verschaeren mee te nemen, moet er iemand thuisblijven die evengoed een selectie verdient, maar die omwille van zijn leeftijd thuis gelaten wordt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties