Reactie Bölöni voor aanvang en na affluiten in de bloemetjes gezet: "Gent hoeft geen oplossingen te vinden"

Bölöni voor aanvang en na affluiten in de bloemetjes gezet: "Gent hoeft geen oplossingen te vinden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is weer een stuk fijner om László Bölöni te zijn dan een enkele weken geleden. Nu is er wel meer in het leven dan voetbal alleen, maar het was niet toevallig dat er meerdere keren een glimlach op het gezicht van de Roemeen te bespeuren viel.

Ook het contact met zijn collega Jess Thorup zat wel oké. Toen die laatste de vraag voorgeschoteld kreeg of hij veel kan veranderen met het oog op het volgende treffen tussen beide teams, was Bölöni er als de kippen bij om tussen te komen. "Gent hoeft geen oplossingen te vinden", lachte de Antwerp-coach.

Bölöni keek ook al een eind verder dan het tweeluik tussen de Great Old en de Buffalo's. "Ik wens jullie succes in de Europa League", richtte hij zich opnieuw tot zijn tegenstander. "Als jullie winnen, is dat goed voor jullie, goed voor de coëfficiënt, goed voor iedereen." Thorup repliceerde: "Dankjewel en gefeliciteerd nog voor je honderdste match als trainer van Antwerp." Bölöni liet zich de felicitaties welgevallen.

Voor de aftrap was zijn jubileum ook al in de verf gezet en had hij een shirt mogen ontvangen. Na het laatste fluitsignaal werd zijn naam weer gescandeerd door de fans. "Het was een zeer goede prestatie van mijn spelers. Het plan werd goed gevolgd. Gent is een ploeg die al goede prestaties geleverd heeft in zowel de competitie als in de Europa League. Naast het resultaat was de manier waarop ook goed."

Beste match of niet?

Er waren specifieke aspecten waar Bölöni verheugd over was. "We hebben de duels gewonnen en konden druk leggen op hun verdediging. Op vlak van het mentale en qua fysieke kracht zat het goed bij ons. Er waren een paar momenten die we hadden moeten overleven. Want een tegendoelpunt kan tussen de oren kruipen. Voorts ben ik zeer tevreden. Het was één van onze betere matchen. Onze beste match? Dat weet ik niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties