Moet Genk ingrijpen na de foutjes van Coucke? "Als je er rotsvast in gelooft, moet je door die fouten heen kunnen kijken"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 83 reacties

Gaëtan Coucke beleefde een moeilijke week bij KRC Genk

Moet Genk ingrijpen na de foutjes van Coucke? "Als je er rotsvast in gelooft, moet je door die fouten heen kunnen kijken"
Foto: © photonews

In de Champions League ging Gaëtan Coucke in de fout tegen Red Bull Salzburg en tegen STVV kwam hij te laat uit waardoor Suzuki in een leeg doel kon binnenkoppen. Twee foutjes van de 21-jarige doelman op een week tijd...

Racing Genk toonde vertrouwen in Gaëtan Coucke toen Danny Vukovic met een zware blessure uitviel. De landskampioen ging niet op zoek naar een andere ervaren doelman, maar koos voor de eigen jeugdspeler die zich vorig jaar bij Lommel kon ontwikkelen. Nu van dat vertrouwen afstappen zou niet ideaal zijn.

Dat vindt ook Jos Beckx, nu keeperstrainer bij KV Mechelen en vroeger aan de slag bij Genk en STVV. "Niets is zo makkelijk als een jonge doelman afkraken. Ik vind dat ze vaak te weinig krediet krijgen", aldus Beckx bij Het Belang van Limburg.

Er is voor Coucke gekozen en nu moeten ze achter die keuze blijven staan.

"Hij moet hoog spelen en anticiperen op diepteballen. Dan kan je al eens in niemandsland belanden. Maar als je voor een jonge doelman kiest, dan moet je incalculeren dat er foutjes zullen gebeuren. Als je rotsvast in iemands kwaliteiten gelooft, dan moet je daar door die fouten heen durven kijken."

Maar moet Genk ingrijpen, door Coucke naar de bank te verwijzen en Vandevoordt (17) titularis te maken? "Voelt hij zich nog goed in zijn vel? Die vraag kan keeperstrainer Guy Martens best beantwoorden. Er is voor Coucke gekozen en nu moeten ze achter die keuze blijven staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties