Datum: 04/12/2019 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Guldensporenstadion

KV Kortrijk zet scheve situatie recht in twee dolle minuten en gaat naar de kwartfinales

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties

KV Kortrijk staat na een felbevochten wedstrijd in de kwartfinales van de Beker van België. Na een heel flauwe eerste helft konden de Kerels een 0-1 achterstand nog ombuigen in een overwinning.

Yves Vanderhaeghe koos ervoor om Julien De Sart, Ilombé Mboyo en Hervé Kage op de bank te zetten. Hannes Van der Bruggen, Christophe Lepoint en Andriy Batsula kregen nog eens een kans in de basis. Bij Eupen opnieuw een 3-5-2 systeem met Penaranda en Bolingi diep in de spits.

Kortrijk begon iets beter aan de wedstrijd, maar gevaar leverde dat helemaal niet op. Aan de overkant was Eupen met de aalvlugge Penaranda wel wat scherper. De 0-1 viel dan ook na een kwartiertje voetbal. Schouterden gooide de bal voor doel en via een KVK-verdediger trapte Marreh het openingsdoelpunt binnen. Kortrijk probeerde nadien nog wel te reageren, maar dat leverde eigenlijk niets op. Hornby kwam er met een afstandsschot nog het dichtst bij al ging dat twee meter naast. Aan de overkant moest Jakubech nog goed tussenkomen op een poging van Ezatolahi.

Na de pauze bracht Yves Vanderhaeghe er Julien De Sart en Ilombé Mboyo bij en dat leverde meteen meer gevaar op. Een kleine tien minuten later kreeg Mboyo de bal tot bij Ocansey, maar die mikte eigenlijk onbegrijpelijk ver naast.

Twee dolle minuten

KV Kortrijk kwam wel meer en meer opzetten en dat resulteerde zowaar in twee doelpunten in twee minuten. Eerst kreeg de thuisploeg een strafschop na hands en die werd keurig omgezet door Mboyo en nauwelijks een minuut ging de bal weer tegen de touwen. Ezatolahi werkte een bal ongelukkig in eigen doel.

Het was aan Eupen om een slotoffensief op poten te zetten, maar dat lukte niet echt. Via de ingevallen Amat kwamen de bezoekers er wel nog het dichtste bij. Kortrijk bekert dus verder en weet eind deze week tegen wie ze het over twee weken opnemen in de kwartfinales.