Ex-CEO Essevee en Antwerp, Patrick Decuyper, is veroordeeld tot twee jaar cel

Redactie
| 33 reacties
Ex-CEO Essevee en Antwerp, Patrick Decuyper, is veroordeeld tot twee jaar cel
Foto: © photonews

De Brusselse correctionele rechtbank heeft vrijdag Patrick Decuyper veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan de helft met uitstel, voor fraude met groenestroomcertificaten via ex-marktleider Enfinity.

Decuyper, in het verleden werkzaam als CEO van Zulte Waregem en Antwerp en momenteel actief bij Ronse, sjoemelde blijkbaar met groenestroomcertificaten. Het dossier draait rond zonnepanelen die Enfinity plaatste op de daken van de Balta-fabriek in Oudenaarde, de magazijnen van de houtgroep Cras in Deerlijk langs de E17, en het hoofdkantoor van de tapijtengroep Associated Weavers in Ronse.

In de aanvragen voor de groenestroomcertificaten stond te lezen dat de zonnepanelen al in 2010 in dienst waren genomen, terwijl de installaties op dat moment nog in opbouw waren en pas het jaar nadien volledig klaar waren. In 2010 was een groenestroomcertificaat nog 350 euro waard, terwijl dat in de eerste helft van 2011 nog maar 330 euro was, en later nog lager.

De fraude werd mee mogelijk gemaakt door een controleur die voor keurdersbureau BTV, het Technisch Bureau Verbrugghen, werkte. Die man werd vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan twee jaar met uitstel, terwijl Decuyper twee jaar cel, waarvan de helft met uitstel, kreeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties