Clubs vrezen komende dagen voor nieuwe coronagevallen, Pro League gelooft in protocol: "Dit toont aan dat het werkt"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 11 reacties

Pro League gelooft in protocol: "Dit toont aan dat het werkt"

Clubs vrezen komende dagen voor nieuwe coronagevallen, Pro League gelooft in protocol: "Dit toont aan dat het werkt"

De voorbije dagen hebben verschillende clubs bericht dat een of meerdere spelers besmet zijn geraakt met het coronavirus. Ze houden zich aan het protocol van de Pro League. Die instantie maakt zich overigens niet al te veel zorgen.

Club Brugge, Beerschot, Westerlo en Anderlecht zagen de voorbije dagen een of meerdere spelers uitvallen. Niet omwille van een blessure, maar door een positieve coronatest. Voor de besmette spelers wacht nu een periode van quarantaine. De clubs hopen dat die jongens geen anderen hebben aangestoken.

Pro League

Na overdracht is het virus nog niet meteen op te sporen bij een gewone test. Zo bestaat er altijd het risico dat er de volgende dagen nog positieve gevallen uit de bus komen. De Pro League is alvast tevreden met het protocol.

"Wat nu gebeurt, toont net dat onze protocollen perfect werken. Spelers worden elke week getest en bij een positief geval wordt iedereen opnieuw getest. Wie positief is, wordt in quarantaine gezet", reageerde Stijn Van Bever, de woordvoerder van de Pro League, bij Het Nieuwsblad.

Wanneer een club met minstens zeven coronagevallen zit in de A-kern, dan mogen ze uitstel vragen voor een competitiewedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties