Door de snoeiharde concurrentie en corona moet Leko enkele moeilijke knopen doorhakken bij Antwerp

Clint Vens
| 0 reacties
Door de snoeiharde concurrentie en corona moet Leko enkele moeilijke knopen doorhakken bij Antwerp

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Royal Antwerp FC haalde op het einde van de transferperiode nog fors uit op de transfermarkt. Daardoor zat Ivan Leko plots met een selectie van maar liefst 33 spelers. De Kroatische oefenmeester zal dus veel spelers moeten ontgoochelen.

Die eerste schifting is inmiddels al gebeurd toen stamnummer 1 zijn spelerslijst voor de Europa League moest doorgeven. Het was een moeilijke puzzel waar er door omstandigheden toch enkele opvallende namen niet opgenomen werden. 

"Dat waren niet alleen mijn keuzes, dat is in overleg met het bestuur gebeurd", zegt Leko aan Het Nieuwsblad. "Makkelijk was het inderdaad niet, zeker omdat we niet wisten wie er nog zou uitvallen met corona."

"Het grote probleem was dat we maar 21 namen mochten doorgeven in plaats van 25 (omdat Antwerp geen zelf opgeleide spelers telt, nvdr.). Dat is een enorm verschil. We konden dus niet anders dan drie à vier spelers teleurstellen."

Knopen doorhakken

"De Pauw niet selecteren was voor mij de moeilijkste beslissing, want hij is een van de nieuwe jongens en speelde toch al heel wat wedstrijden. Maar ook Pius, Louis Verstraete, Mbenza… zijn jongens die op die lijst thuishoren."

"Ook De Sart wilde ik er absoluut op, hij verdient dat. Maar we moesten ook rekening houden met blessures, en Alexis heeft nu eenmaal nog wat meer tijd nodig om terug te komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties