Koji Miyoshi (Antwerp) en Japan winnen hun eerste duel op de Olympische Spelen met het kleinste verschil

Seppe Frans

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

De Olympische Spelen beginnen vrijdag pas, maar toch is het voetbal reeds van start gegaan. Eerder op de dag kwamen kleppers als Mexico, Frankrijk en Spanje al in actie, maar bij het thuisland stond er met Koji Miyoshi een speler van Antwerp tussen de lijnen.

De U23 van Japan begon meteen goed aan de partij. Ze hadden de bal voortdurend in eigen rangen en dwongen ook heel wat doelpogingen af. Toch bleef het lang wachten op het openingsdoelpunt, de verdediging van Zuid-Afrika was moeilijk uit balans te brengen. De thuisploeg bleef geduldig, pas twintig minuten voor tijd brak Takefusa Kubo (Real Madrid) de score met een pareltje open. Het leverde ook meteen de volle buit op.

Miyoshi begon aan de aftrap, maar op het uur werd de vinnige aanvaller van Antwerp naar de kant gehaald. Daiki Hashioka (STVV) daarentegen bleef de volledige wedstrijd op de bank.

De klepper van deze speeldag was de wedstrijd tussen Brazilië en Duitsland. De Seleção leek even de rollen omgedraaid te hebben (u weet wel, die 7-1 pandoering op het WK 2014) en stond op het halfuur na een sublieme hattrick van Richarlison (Everton) al 3-0 voor. Matheus Cunha miste op slag van rust nog vanop de stip.

De Duitsers hadden in de tweede helft na een snelle treffer van Nadiem Amiri een nieuwe levenslijn beet, maar nauwelijks vijf minuten later verdween Arnold met een rode kaart van het veld. Ragnar Ache maakte nog de aansluitingstreffer. Deze kwam echter te laat waardoor de Brazilianen mochten gaan vieren, Paulinho legde de 4-2 eindstand vast.

Verder ging Argentinië ten onder tegen Australië (0-2), en won ook Roemenië met het kleinste verschil van Honduras (0-1).