Eupen tankt vertrouwen in laatste test voor competitiestart: gelijkspel tegen Ajax

Dennis Rosiers
| 4 reacties
Eupen tankt vertrouwen in laatste test voor competitiestart: gelijkspel tegen Ajax
Foto: © photonews

Eupen heeft vrijdagmiddag vertrouwen getankt. In de laatste test van de voorbereiding hield de ploeg van Bernd Storck Ajax op 1-1. Prevljak pakte uit met een fraaie lob, in de slotfase zorgde Kudus voor de gelijkmaker.

Eupen begon met zijn typeploeg aan de laatste test voor de start van het seizoen. Ook Ajax stuurde een indrukwekkend elftal tussen de lijnen, met onder meer het debuut voor miljoenenaanwinsten Owen Wijndal en Steven Bergwijn. De ploeg van Bernd Storck hield de rangen echter goed gesloten, iets waar Ajax geen raad mee wist. Bovendien had doelman Nurudeen een goede dag.

Vlak na de koffie viel er zelfs een appel uit de kast voor Eupen. Smail Prevljak zag Gorter te ver voor zijn doel staan en lepelde het leer fraai tegen de netten. Bij Ajax gooide coach Alfred Schreuder na de pauze heel wat jonge talenten in de strijd, wat het ritme van de match allerminst ten goede kwam. Toch kwamen de Amsterdammers zes minuten voor tijd langszij, via Kudus.

Bernd Storck en co staan voor een erg zwaar vierluik in de competitie, met achtereenvolgens Charleroi (uit), Club Brugge (thuis), Racing Genk (uit) en Antwerp (thuis).

 

Opstellingen:

Opstelling Ajax (eerste helft): Gorter, Rensch, Schuurs, Blind, Wijndal, Alvarez, Berghuis, Taylor, Klaassen, Tadic, Bergwijn.

Opstelling Ajax (tweede helft): Gorter, Blind, Taylor, Klaassen, Klaiber, Magallan, Tagliafico, Kudus, Regeer, Daramy, Van Axel Dongen.

Opstelling Eupen: Nurudeen, Van Genechten, Nuhu, Peeters, Prevljak, Charles-Cook, N'Dri, Magnée, Kral, Christie-Davies, Lambert.

Doelpunten: 50' Prevljak 0-1, 84' Kudus 1-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties