Politie maakt zich zorgen over Anderlecht-Standard van zondag

Politie maakt zich zorgen over Anderlecht-Standard van zondag
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag om 18u30 begint Anderlecht - Standard. De klassieker is altijd een beladen wedstrijd op en naast het veld, maar dit seizoen nog iets meer dan anders.

Er zijn dit seizoen al meerdere malen incidenten geweest met zowel de supporters van Anderlecht als deze van Standard. De Brusselse politie wil dan ook geen enkel risico nemen. Dat er extra agenten aanwezig zullen zijn tegenover andere wedstrijden is geen verrassing. 

De fans van Standard hadden de toestemming gevraagd en gekregen om een grote tifo en vlaggen te mogen gebruiken. Na de zege op Union van Standard liep het echter wat uit de hand en staken de fans van Standard heel veel bengaals vuurwerk af. Verschillende mensen geraakten hierdoor gewond en tegelijkertijd probeerden sommige fans over de balustrades te klauteren. 

Voorlopig heeft de Brusselse politie nog geen bijkomende maatregelen genomen, maar het zou geen verrassing zijn dat ze dit nog doen de dag van de wedstrijd. Dit om zo de gemoederen niet te verhitten te lang op voorhand. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties