Van der Elst noemt opvallende naam als spits voor Duivels: "Op het lijstje van Tedesco zal hij alleszins staan"
Van der Elst noemt opvallende naam als spits voor Duivels: "Op het lijstje van Tedesco zal hij alleszins staan"
Foto: © photonews

Een nieuwe bondscoach betekent ook nieuwe namen. Romelu Lukaku is in de spits onaantastbaar, maar wie komt daar achter?

Binnen enkele weken volgt de eerste selectie van de nieuwe bondscoach, Domenico Tedesco. Niet alleen over de verdediging en het middenveld wordt er gespeculeerd, maar ook over de aanval. 

Romelu Lukaku zal ook onder Tedesco spits nummer één zijn. Maar wie zijn de andere spitsen? Michy Batshuayi doet het goed bij Fenerbahce met al 15 goals in 23 wedstrijden en ook Loïs Openda doet het degelijk bij Lens met 9 goals in 29 wedstrijden, al kon hij al enkele wedstrijden niet meer scoren. 

Hugo Cuypers bij de Rode Duivels?

Franky Van der Elst noemt nog een andere naam: Hugo Cuypers. "Ik zeg niet nee, maar ook niet ja. Hij is een Belg, hij scoort vlot en er komt een nieuwe bondscoach: dan mag je hoop koesteren", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Volgens Van der Elst heeft Cuypers het voordeel dat hij een ander type is dan Batshuayi en Openda, maar hij vraagt zich tegelijkertijd ook wel af of Cuypers genoeg talent heeft voor de Duivels. 

"Veel zal ook afhangen van de manier waarop Domenico Tedesco wil gaan spelen, misschien kan hij een hardwerkende spits als Cuypers wel gebruiken. Op het lijstje van Tedesco zal hij alleszins staan. Daar stonden 130 namen op", zegt Van der Elst nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties