Reactie Wouter Vrancken laat zich uit over Genk-spits Tolu

Wouter Vrancken laat zich uit over Genk-spits Tolu
Foto: © photonews

Na enkele moeilijke wedstrijden, een plaats op de bank en een goed gesprek met coach Wouter Vrancken, scoorde Tolu Arokodare een fantastische goal tegen Demirspor. "Je ziet welke waarde hij kan brengen", zegt Vrancken tevreden.

Tolu kende geen goed seizoensbegin. Hij had zijn aandeel in het gebrek aan efficiëntie bij Racing Genk en er werden stilaan vraagtekens achter zijn naam geplaatst. Tegen Demirspor antwoordde hij met een knappe goal.

"Een spits wil scoren en heeft enkel maar zelfvertrouwen als hij scoort. Dat heeft hij tegen Demirspor gedaan. Daar zal hij zeker zelfvertrouwen uit gehaald hebben", reageert Wouter Vrancken.

"De vorige wedstrijden ging het niet zoals hij en wij wilden. Dan ben je niet tevreden over de prestatie. Als je iets wil brengen en het lukt niet, dan kan het zelfvertrouwen wel gaan spelen."

"Misschien is het ook daardoor dat hij alle last van zijn schouders heeft gegooid en gezegd: 'Ik ga mijn wedstrijd spelen en geven wat ik kan'. Misschien dat hij net daardoor die goal heeft gemaakt", aldus de coach.

Een analyse die de spits zelf ook bevestigt. "Het was heel belangrijk voor mij persoonlijk omdat ik het vertrouwen terug nodig had."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties