Analyse Anderlecht-Club Brugge: paars-wit heeft de recente geschiedenis niet mee, maar mag ook hopen

Anderlecht-Club Brugge: paars-wit heeft de recente geschiedenis niet mee, maar mag ook hopen

Na de wedstrijd tegen Besiktas wacht alweer een nieuwe opdracht voor Club Brugge. Zondag trekt het naar Anderlecht, maar de recente geschiedenis staat niet hun kant.

Anderlecht kon tegen KV Kortrijk maar net een puntje redden en staat daardoor net voor Club in de stand, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld. Voor Anderlecht lijkt de match ook belangrijker te zijn dan voor Club. 

Want de recente geschiedenis zit Anderlecht niet echt mee als het confrontaties tegen Club Brugge betreft. Van de laatste 15 wedstrijden tegen Club Brugge won Anderlecht slechts één keer, in april 2021 won het met 2-1. 

Niet dat Club Brugge Anderlecht telkens klopte, in de laatste tien confrontaties werd het zeven keer een gelijkspel, Club won twee keer. Vooral Anderlecht zou een overwinning tegen Club dan ook op het juiste moment komen, zeker na de vele investeringen en grote verwachtingen. 

Hoop

Maar het moet na de Europese groepsmatch van Club Brugge ook hoop hebben. Club had een karrenvracht aan kansen, maar verzilverde er maar één van. Besiktas scoorde dan weer één van zijn twee mogelijkheden. De Brugse defensie is dus nog altijd te pakken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties