Reactie Mark Van Bommel ziet nog één groot werkpunt bij matchwinnaar Michel-Ange Balikwisha

Mark Van Bommel ziet nog één groot werkpunt bij matchwinnaar Michel-Ange Balikwisha
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp won zaterdagavond met 3-2 de topper van KRC Genk. Dé man in vorm was Michel-Ange Balikwisha. Hij scoorde twee keer, en raakte nadien twee keer het doelkader.

Mark Van Bommel zag dat Balikwisha een geweldige wedstrijd speelde, maar hij heeft nog één groot werkpunt. "Kijk, als Balikwisha dit iedere wedstrijd brengt, dan speelt hij hier niet meer. Hij moet constanter worden. Als hij doet wat hij vandaag deed, dreigen, acties maken naar voor, verdedigen, ... Dat wordt vaak onderbelicht bij hem. Hij verdedigd zo goed mee terug. Hij verovert zoveel ballen."

"Dat zie je niet altijd hoor, dat hij zo de aanval van de tegenstander onderbreekt. Hij moet dus constanter worden. Als dat in orde is heeft hij zijn plek beet. Hij moet gewoon stabiel zijn, iedereen moet bang hebben als hij op het veld staat. Niet drie keer goed en dan weer drie keer vlakken", gaat Van Bommel verder.

De 22-jarige Belg wordt vaak opgesteld door zijn coach. Hij krijgt de kansen die hij nodig heeft, en lijkt ze te gaan benutten. "Dat moet constant, maar we zijn er met hem over bezig. En ik ben natuurlijk blij dat hij zo gespeeld heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties