Onbegrip voor tactische keuze van Ronny Deila: "Vier man kan daar spelen"

Onbegrip voor tactische keuze van Ronny Deila: "Vier man kan daar spelen"
Foto: © photonews

Club Brugge had twee strafschoppen nodig om KAA Gent te kloppen. Analist René Vandereycken stelde zich alvast vragen bij een tactische keuze van Ronny Deila.

Club Brugge haalde het zondag met 2-0 van KAA Gent. Thiago zette twee strafschoppen om, al had blauwzwart ook al vroeg op achterstand kunnen komen toen de bezoekers geen penalty kregen na een fout op Cuypers.

René Vandereycken had problemen met de veldbezetting bij Club Brugge. “Ik begrijp niet waarom De Cuyper tegen zijn voet rechtsachter staat”, klinkt het in Het Nieuwsblad. “Is dat, zoals wel eens gesuggereerd wordt, omdat Meijer van het bestuur moet spelen?”

“De Cuyper had in mijn ogen al defensieve problemen als linksback. Tegen Gent ondernam hij veel foute defensieve acties zonder dat ze afgestraft werden. Zowel Skov Olsen als Nielsen gaven hem serieuze hulp, maar nog hield hij te veel afstand waardoor Fofana kon voorzetten.”

Zeker omdat er ook alternatieven genoeg zijn in het Jan Breydelstadion. “Zijn acties buitenom zijn een troef, maar dat zou niet de reden mogen zijn waarom hij daar staat. Zeker gezien Buchanan, Odoi of zelfs Boyata en Spileers daar ook zouden kunnen spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties