Te weinig klasse voor Gouden Schoen? Alderweireld reageert, Van Bommel stelt ultimatum

Te weinig klasse voor Gouden Schoen? Alderweireld reageert, Van Bommel stelt ultimatum
Foto: © photonews

Toby Alderweireld is de topfavoriet vanavond voor de Gouden Schoen. Al vindt niet iedereen dat de speler van Antwerp daarvoor de geknipte figuur is.

Jef Jurion liet deze week weten dat Toby Alderweireld te weinig klasse heeft om de Gouden Schoen te winnen. De kampioenenmaker van Royal Antwerp FC reageert uiteindelijk toch op die uitspraken.

“Ik was niet van plan om te reageren, omdat ik respect heb voor elke oud-winnaar van de Gouden Schoen, maar toen ik onlangs las dat ik 'te weinig klasse' heb om dit jaar te winnen, vond ik dat jammer”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Ook Mark van Bommel vindt dat een ongepaste uitspraak. “Er is klasse en klasse. Ronaldinho, dat zag iedereen. Messi ook. Maar die kunnen het niet alleen. Ook zij hebben mensen nodig die de bal tegenhouden en de boel organiseren. Dát is ook een bepaalde klasse.”

De Nederlander gaat zelfs een stapje verder en stelt een ultimatum. “Wat had hij dan nog meer moeten doen? Luister, als Toby de Gouden Schoen níet wint, hoef ik die prijs van 'Trainer van het Jaar' ook niet, mócht ik hem winnen”, is Van Bommel heel erg duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties