Sam Baro kondigt volledig nieuwe structuur aan bij KAA Gent: "Ik ben daar volledig tegen"

Sam Baro kondigt volledig nieuwe structuur aan bij KAA Gent: "Ik ben daar volledig tegen"
Foto: © photonews

Sam Baro nam vorige zomer KAA Gent over. Dit seizoen hield de nieuwe eigenaar zich behoorlijk op de vlakte, maar daar komt straks verandering in.

Sam Baro is sinds vorig jaar de nieuwe eigenaar van KAA Gent, maar Ivan De Witte bleef dit seizoen de voorzitter van de club, zodat Baro zich rustig kon inwerken. Naar volgend seizoen moeten enkele heilige huisjes alvast verdwijnen.

In een interview met Het Nieuwsblad zegt Baro dat hij nooit voetbalde, maar er wel meer van kent dan veel mensen wellicht denken. Met het sportieve moeit hij zich naar eigen zeggen niet, dat is aan de trainer en de scouting.

Nieuwe scoutingscel bij KAA Gent

Maar die structuur moet richting volgend seizoen wel veranderen. Er zou een scoutingscel komen met drie fulltimers, daar waar dat er nu maar één is. De invloed van de makelaars was veel te groot bij het bepalen van de visie van de club.

“Ik ben daar volledig tegen. Makelaars moeten niet meedenken over het bredere plaatje van de club. De scouting moet de kern worden van onze inkomende en uitgaande transfers. Makelaars zijn soms te veel aanwezig”, klinkt het.

Omdat elke speler zijn makelaar heeft, moet je er wel vaak mee werken. “Ik geloof alleen niet dat je voor elke uitgaande transfer een makelaar in de deal moet schuiven. Ons scoutingsapparaat en onze manager sports moeten dat zelf van a tot z kunnen afhandelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties