Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Diaz Arena
Oostende kan niet winnen van RMP door... eigen huurling
Manuel Gonzalez

Royal Mouscron Péruwelz heeft vanavond met 0-1 gewonnen bij KV Oostende. De Henegouwers waren eigenlijk een match lang nergens, maar een doelpunt van Ronny Rodelin en een uitstekende Jérémy Dumesnil beslisten over de wedstrijd.

Cédric De Volder in Oostende

• Oostende domineert, RMP wint
  • Afscheid in mineur voor Fred Vanderbiest
  • PO2-finale kan nog voor RMP, maar les Hurlus hebben geen Europese licentie

Fred Vanderbiest begon aan zijn laatste thuiswedstrijd als coach van KV Oostende. De oefenmeester wordt door Marc Coucke weggestuurd, maar geniet nog steeds de steun van de fans. Ook het eerbetoon aan Gregory Mertens – voor de aftrap en tijdens de vierde minuut - ontbrak in het Albertpark niet.

2 X 20’

En eigenlijk kregen we een slaapverwekkende vertoning te zien aan de kust. “Voor mij mag het voor een keertje een wedstrijd worden van twee keer twintig minuten”, hoorden we zelfs op de perstribune. We kunnen de persoon in kwestie geen ongelijk geven.

De grootste kans voor de rust was voor the Kustboys. Xavier Luissint kon zijn hoofd tegen een verdwaalde voorzet plaatsen. De bal viel tussen de palen, maar Jérémy Dumesnil – door Oostende uitgeleend aan RMP nota bene - voorkwam met een uitstekende redding de opener.

Oostende-huurling baas

En Oostende vervloekte de Franse doelman wel meer vanavond. Dumesnil stond niet alleen pal op een poging van Knowledge Musona, maar sloeg meteen een strafschop van diezelfde aanvaller uit zijn doelvlak. Oh ja, ondertussen was RMP op voorsprong gekomen via een pegel van Ronny Rodelin, 0-1.

Het was eigenlijk een half mirakel dat KV Oostende er niet in slaagde om dat doelpuntje te scoren. Vooral Musona wrong de ene na de andere kans de nek om. De Zimbabwaan slaagde er zelfs in om het leer na uitstekend voorbereidend werk van Jordan Lukaku naast een lege doelmond te leggen.

Afscheid in mineur

Op die manier kreeg Vanderbiest niet het afscheid dat hij had verdiend. Royal Mouscron Péruwelz mag door het verlies van Sporting Lokeren ondertussen nog steeds hopen op de PO2-finale. Enig probleem: les Hurlus vroegen geen Europese licentie aan. Of hoe een saaie voetbalavond toch nog met een grappige noot kan eindigen…